AK PARTİ ANKARA İL`DEN İNSAN HAKLARI PANELİ

Ak Parti döneminde İnsan Haklarında ki kazanımlar ve gelişmeler konulu panel gerçekleştirildi

13.12.2016 17:53:38 0
AK PARTİ ANKARA İL`DEN İNSAN HAKLARI PANELİ

Ak Parti Ankara İl Başkanlığında  İnsan Hakları başkanı  Ramazan Arslan’ın katılımıyla düzenlenen Panel'de "Ak Parti döneminde İnsan Haklarında ki kazanımlar ve gelişmeler ile ilgili toplantıya Ak Parti  İnsan Hakları Genel Başkan Yardımcısı, Ak Parti Konya Milletvekili  Leyla Şahin USTA'nın  sunumu ı ile gerçekleştirildi.

 

Milletvekili USTA; Ak Parti döneminde anayasada ki değişiklikler ve ülke  gündemindeki konuları ele aldı.Toplumun tüm kesimlerini kucakladığımızdan  süz eden  USTA,  yapılan anayasa değişiklikleri ile kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler, dul ve yetimleriyle gaziler için pozitif ayrımcılık yapılabileceğini hüküm altına aldık, çocuk haklarıyla ilgili temel uluslararası ilkeleri anayasa metnine dahil ettirerek çocuk haklarının da koruma altına alındığından bahsetti. Vatandaşlarımızın hep yanında olduğunu belirten Sn. Leyla, bahsettiği birçok insan hakları yasalarının yanında, Ana dilde savunma hakkı getirdik, ülkemizde ceza davalarında vatandaşlarımızın kendilerini daha iyi savunmaları konusunda çeşitli dil zorlukları bulunmakta ve bu durum adil yargılanma konusunda itiraz ve endişelere yol açmaktaydı, bu nedenler ile ilgili değişikliğe gidilerek, sanığa savunmasını "kendisini daha iyi ifade edebileceğini beyan ettiği başka bir dilde yapabilme imkanı" getirilmiştir dedi. Aynı zamanda 2010 yılında yapılan değişiklik ile, siyasi partiler hukukun alanını genişlettik ifade ve örgütlenme özgürlüğünün bir gereği olan siyasi propaganda hakkının önündeki yasal engelleri kaldırdığımızı bu sayede siyasi partilerin seçim çalışmalarında vatandaşlarımızın kullandıkları farklı dil ve lehçelerle de onlara seslenilebilmesinin mümkün hale geldiğini farklı dil ve lehçelerde siyasi propaganda yapılmasını sağlanıldığını belirtti.

 

Panel sonunda Ankara  İlçe teşkilatları  ile istişare de eden USTA 15 Temmuz olaylarına da yer verdi. "Benim milletim bana oy veren seçmen idamı istiyorum diyor ise ben bu sese kulak vermek zorundayım. Çünkü ben gidip beni eleştiren Avrupa'dan oy almıyorum, ben gidip beni eleştiren Avrupa'yı yönetmiyorum, Türkiye'de yaşayan bir Milletvekiliyim ve beni seçen seçmenimin her sözüne kulak vermek zorundayım." şeklinde konuştu 

 

Milletvekili Usta:'' Terör mağdurlarımızın hep yanında olduk. Terör ve terörle mücadele sonucunda zarar gören kardeşlerimizin zararlarının yargı yoluna gitmesine gerek kalmadan idarece en kısa süre içinde ve sulh yoluyla karşılanması için gerekli düzenlemeleri de yaptık,terör mağdurlarının hep yanında olduk'' dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER :ABDULLAH ORTAÇ

 


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33