AK PARTİ`DE AĞIR TOPLARA GÜNEYDOĞU GÖREVİ

Ankara Kulislerinde AK Parti`nin önemli isimlerinin 1 Kasım`da bu illerden aday gösterileceği konuşuluyor. Öne çıkan isimler ise; AK Parti`nin ağır toplarında Binali Yıldırım, Bülent Arınç ve Cemil Çiçek....

Siyaset 4.09.2015 21:14:36 0
AK PARTİ`DE AĞIR TOPLARA GÜNEYDOĞU GÖREVİ

AK Parti bugünlerde hareketli günler yaşıyor. 3 Eylül itibariyle aday adaylığı başvurularını bitiren AK Parti'de; 12 Eylül'de de büyük kurultay heyecanı yaşanacak. Kongre sonrası aday listelerinin daha da netlik kazanacağı partide bugünlerde en çok konuşulan konuların başında eski gücünü kaybettiği Doğu ve Güneydoğu'da seçim kazanmanın hesapları geliyor. Doğu ve Güneydoğu illerinin bir çoğunda hakimiyeti HDP'ye veren AK Parti; yeniden eski vekil sayısını ulaşmanın yollarını arıyor. Bu bağlamda en çok konuşulan isimler ise partinin ağır toplarının bu illerden aday yapılması.

Bülent Arınç, Binali Yıldırım ve Cemil Çiçek gibi etkin isimlerin aday yapılmasıyla kaybedilen oyları tekrar alma hesapları yapan AK Parti Kurmayları, daha öncede Bursa Milletvekili olan Faruk Çelik'i Urfa'dan aday göstermişti. Adaylık başvurusu yapan Eski İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın yer ismi belirtmeden aday adaylığı başvurusu yapması bu iddiayı güçlendiren nedenler arasında gösteriliyor.

Kürt seçmene özel seçilmiş isimlerle mesaj vermeye çalışacak olan AK Parti 7 Haziran Seçimleri'nde Diyarbakır'dan sadece bir vekil çıkarabilmişti. AK Parti özellikle dini yönü ağır basan Kürt Seçmene seçenek sunabilecek bir çalışmayla yeniden bu illerde seçim başarısı kazanmak istiyor.

 

KAYNAK;EGE MECLİSİ


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00