AK PARTİ`DE GÜL BİLMECESİ...

Siyasetin bir numaralı gündemi olan 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül?ün AKP?ye dönüp dönmeyeceği ve milletvekili olup olmayacağı tartışılmaya başlandı.

Siyaset 10.03.2015 13:12:12 0
AK PARTİ`DE GÜL BİLMECESİ...

Siyasetin bir numaralı gündemi olan 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün AKP’ye dönüp dönmeyeceği ve milletvekili olup olmayacağı tartışılmaya başlandı.

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hangi yöne yürüyeceği merak ediliyor. Gül’ün milletvekili olarak parlamentoya girmesi durumunda AKP’nin başına geçip geçmeyeceği de ayrı bir merak konusu. AKP’li kurmaylara göre Abdullah Gül  meclis başkanı olabilir ama AKP’nin seçimden sonra 27 Eylül’de yapılacak kongrede “aday olacak mı” soruları kafaları herkesin kafasını karıştırıyor.

Cumhurbaşkanlığı görevi biter bitmez Abdullah Gül’ün aktif siyaset içinde yer alıp almayacağı merak ediliyordu. Gül, önce yaptığı açıklamada aktif siyaseti düşünmediğini söyledi ama ardından “AKP’nin kurucu üyesiyim” diyerek, partiye dönüş sinyalleri verdi. Milletvekilliği adaylığı konusunda da üstü kapalı cevap veren Gül’ün milletvekili adaylığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeşil ışık yakmasının ardından siyaset arenasında Gül ismi yeniden i konuşulmaya başlandı. Erdoğan’ın “Abdullah Gül’ün adaylığı söz konusu olabilir mi?” sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adaylık konusu tabi Abdullah beyin kendi takdiridir. Ben kendisiyle geçen hafta bir görüşme yaptım. Benim görüşmem sayın babası çok değerli büyüğümüz bir rahatsızlık geçirmişti. Kayseri’de kendilerini basının rahatsızlığı sebebiyle aradım. Şifa dileğinde bulundum. Diğer politik siyasi kararlar tabii ki Abdullah beyindir. Böyle bir şey için vereceği karar güzel de olur hayırlı da olur. İsabetli olur. Karar tabi ki Abdullah beyindir” sözlerinin ardından Başbakan Davutoğlu ve AKP’li kurmaylar Gül’ün adaylığını destekler nitelikte konuştu. Konuşmalar. “Yuvaya dön” çağırısı gibi algılandı.

Gül’ün aday olmasının ardından sadece bir milletvekilli ile yetinmeyecek. Eski Cumhurbaşkanı Gül için meclis başkanlığı yapabileceğine dair yorumlarda yapılıyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Eğer başbakan olmayacaksa benim gönlümden de geçen büyük bir şerefle yaptığım Meclis Başkanlığı'dır” sözleri de olası bir teklifte Gül’ün bunu kabul edip etmeyeceği de merak ediliyor.

Anketlerde AKP’nin oylarının düşük çıkmasının ardından Gül’ün devreye sokulduğuna dair yorumlarda yapılırken, yeni bir arayış olarak Gül isminin ön plana çıktığı da konuşuluyor. 

GENEL BAŞKAN ADAYI OLACAK MI?

Gül’ün milletvekili adayı olması ve seçilmesi durumunda partinin başına geçebilecek mi? En çok cevabı merak edilen soru bu. Gül’ün siyasete dönmesinin ardından AKP içindeki hareketli dönem tekrar başlayacak gibi. Milletvekili olarak seçilmesinin ardından Gül’ün seçimden sonra 27 Eylül’de yapılacak kongrede aday olup olmayacağı da kafaları karıştırırken, parti içinde bir huzursuzluk olup olmayacağı da merak konusu. Öte yandan Gül’ün milletvekili adaylarının belirlenmesinde etkili olup olmayacağı da merak ediliyor. Gül’ün kaç isimi ve hangi sıradan önereceği de cevabını bekleyen sorular arasında yer alıyor. Gül,  aday olmaması durumunda siyaseti bırakmayacak gibi duruyor.


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00