AK PARTİ`DEN SİNCAN`DA DEV MİTİNG

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sincan?da gövde gösterisi yaptı.

Siyaset 4.06.2015 11:43:17 0
AK PARTİ`DEN SİNCAN`DA DEV MİTİNG

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sincan’da gövde gösterisi yaptı. Başbakan olduktan sonra 3. kez Sincan’a gelen Davutoğlu Ak Parti Sincan İlçe Başkanlığının Berat Kandili Programına katıldı. Lale meydanını tıka basa dolduran on binlerce Sincanlı’nın coşkusu Başbakan Davutoğlu’nu memnun etti. Seçimin ardından çay içmeye geleceği ilk yerlerden birinin Sincan olduğunu söyledi. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ile de sohbet eden Davutoğlu, Sincan caddelerinde vatandaşa karanfiller dağıttı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu 73 il mitinginin ardından Sincanlılarla buluştu. Ak Parti Sincan İlçe Başkanlığının Lale Meydanındaki Berat Kandili Programına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Ak Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç ve Sincan Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Gültekin Gündüz karşıladı. Başkan Tuna ile bir süre sohbet eden Başbakan Davutoğlu, Başbakan olduktan sonra 3. kez geldiği Sincan’da ilk defa Sincanlı kardeşleriyle alanlarda buluştu. Daha önce 2 kez birer saat Sincan’ı ziyaret eden Davutoğlu, Lale meydanının coşkusu ve kalabalığı karşısında oldukça memnun oldu. 

Sincan’ın her zaman Ak Partinin yanında yer aldığını Sincanlının vefasının her zaman kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Sincan her zaman bizimleydi. Siz hep bizim yanımızda oldunuz, bizde sizlerle bir olduk.” dedi. 

“SİNCAN BİR SEMBOL”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu "Yabancı yapım tanklarla Türkiye'de 10 yılda bir darbe yapanlar, 27 Mayıs'ta tanklarla caddelere inenler, 12 Mart'ta muhtırayla demokratik olarak seçilmiş iktidarı düşürenler, 12 Eylül'de tankları şehirlere salanlar, 28 Şubat'ta yine tanklarla şehre girenler artık bilsinler ki şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk yapımı Altay tanklarıyla sadece vatan savunmasındadır, millet savunmasındadır." dedi.

28 Şubat günlerini unutmadıklarını, milleti savunmak için yola çıkması gereken tankların, Sincan'da millete meydan okuduğunu belirten AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu: "Halbuki şimdi o darbe günlerinden nereye geldik. Şimdi Türk yapımı Altay tankları yürüyor ama milleti savunmaya yürüyor, Cumhuriyeti savunmaya yürüyor. Yabancı yapım tanklarla Türkiye'de 10 yılda bir darbe yapanlar, 27 Mayıs'ta tanklarla caddelere inenler, 12 Mart'ta muhtırayla demokratik olarak seçilmiş iktidarı düşürenler, 12 Eylül'de tankları şehirlere salanlar, 28 Şubat'ta yine tanklarla şehre girenler artık bilsinler ki şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk yapımı Altay tanklarıyla sadece vatan savunmasındadır, millet savunmasındadır. Çünkü artık milli irade egemendir." dedi.

Darbelere boyun eğmediklerini, vesayete yol vermediklerini vurgulayan Davutoğlu, önlerine engeller çıkarıldığını, partilerinin kapatılmak istendiğini, Gezi olaylarıyla darbe teşebbüsünde bulunulduğunu, 17-25 Aralık'ta kumpas kurulduğunu anlattı.

Başbakan Davutoğlu, hiçbir engele boyun eğmediklerini, bütün zorlukları aştıklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir çatı aday üzerinde anlaşıp hep birlikte geldiler ama onlara gerekli dersi verdiniz. 'Cumhurbaşkanı olamaz' dedikleri Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı yaptınız, Allah razı olsun. Şimdi de sadece çatı aday değil, çatı bir çete kuruyorlar. Çatı çete, bunun adı çatı çete. Nasıl bir çatı çete biliyor musunuz? Üç tane muhalefet partisi CHP, MHP, HDP. Birbirlerine daha hiç söz ettiklerini gördünüz mü? MHP hiç HDP'ye dönüp 'Bu millet, bu vatan bölünmez otur oturduğun yere' diyor mu? HDP, MHP'ye dönüp 'neden geçmişte şunları yaptın' diye soruyor mu? CHP, HDP'ye laf ediyor mu? CHP zaten MHP ile zaten ortak. Peki dertleri kimle? Dertleri AK Parti ile. Ama esas dertleri milletle.” dedi.

Başörtüsü sorununu, imam-hatiplerin katsayı zulmünü sonlandırdıklarını anımsatan Davutoğlu, insanların inançları üzerinden yapılan baskıları ve 28 Şubat zihniyetini de bitirdiklerini kaydetti. Olağanüstü halin kaldırıldığını, herkesin ana dilinde konuşması ve yayın yapmasının önünü açtıklarını vurgulayan Davutoğlu, Türkiye'ye demokrasiyi ve özgürlüğü AK Parti'nin getirdiğini söyledi.

Davutoğlu, "7 Haziran'da ya özgürlüklerimizi, demokrasiyi koruyacağız ya da 28 Şubat zihniyetini geri getirecekler. 7 Haziran'da mührü AK Parti'ye vurmak, tarihe de milletin mührünü vurmaktır." dedi.

Başbakan Davutoğlu, seçimden sonra sivil anayasayı başkanlık sistemini de içinde olmak üzere yazmak için harekete geçeceklerini ve 12 Eylül, 28 Şubat izlerinin yaşanmayacağını vurguladı.Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan önce büyük bir coşkuyla sahneye çıkan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da Mübarek Berat gecesinde Sayın Başbakanımız ile bir araya gelmenin kendileri için büyük mutluluk olduğunu ifade etti. Başkan Tuna: “Dünya’nın merkezi Türkiye, Türkiye’nin merkezi Ankara, Ankara’nın merkezi de Sincan’dır. Sincan tam destek verdiğinde Ankara yükselir, Ankara yükselirse Türkiye havaya uçar. Dolayısıyla dünyadaki bütün mazlum ülkelerin umudu olur. Burası Sincan, buranın ayrı bir önemi var. Burası her yere örnek olacak bu coşkuyu inşallah 7 Haziran’da da yaşatacak.” dedi.

Sincanlılara teşekkür eden Ak Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç da; “Sincan üzerine düşen her şeyi yeri geldiğinde her zaman yapmıştır. Sincan’ın cefakar insanı bir o kadar da vefakardır, gönlü geniştir. Ben inanıyorum ki 7 Haziran Genel Seçimlerinde de Sincan üzerine yapacaktır.” dedi.

Başbakan Davutoğlu programın sonunda Sincan’ın seçimlerde gereğini yapacağına inandığını ifade ederek, seçim sonrası ilk ziyaret ederek çay içeceği yerlerden birinin Sincan olduğunu söyledi. Başbakan Davutoğlu daha sonra seçim otobüsüne Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’yı da davet etti. Başkan Tuna ve Başbakan Davutoğlu Sincan caddelerinde halkı selamlayarak karanfil dağıttılar.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/SİNCAN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90