AK PARTİ ETİMESĞUT İLÇESİNE DOKTORALI GENÇ ADAY

AK Parti Ankara ilçe teşkilatlarında kongre heyecanı yaşanmaya başladı. Bir yandan ilçe teşkilatlarının kongre takvimleri belli olurken bir yandan da ilçe başkanlıkları için aday adayları ortaya çıkmaya başladı.

11.09.2017 18:19:25 0
AK PARTİ ETİMESĞUT İLÇESİNE  DOKTORALI GENÇ ADAY

AK Parti Ankara ilçe teşkilatlarında kongre heyecanı yaşanmaya başladı. Bir yandan ilçe teşkilatlarının kongre takvimleri belli olurken bir yandan da ilçe başkanlıkları için aday adayları   ortaya çıkmaya başladı. 

 

Yeni dönem için Etimesgut ilçe başkanı Mehmet ikbal Yılmaz aday olmayacağını açıklamasının ardından bir çok yeni isim zikredilmeye başlandı; biz bugün Aday adaylarından Ümit CANKURTARAN i tanıyalım..

 

ÜMIT CANKURAN KİMDİR?

Ankara doğumlu Sincan İmam Hatip Lisesi, Anadolu Üniversitesi  (İlahiyat), Anadolu Üniversitesi  (Halkla İlişkiler ve Tanıtım), Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi  (Uluslararası İlişkiler), Selçuklu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi) Yüksek Lisansını şu an ise SIYASET BILIMI üzerine Doktorasını yapmaktadır.

1979 yılından bu tarafa Etimesgut ilçesinde ikamet ediyor. Siyasetçi bir aileden gelen sayın CANKURTARAN çocukluğumuzdan bu tarafa siyasetin görünmeyen kahramanlarıydık, sayısız bayrak asma ve programlarına kadar katılımlarda bulunduğum yardim ettiğim doğrudur, şimdi ise bayrağı göğüsleme sırasının bize geldiği inancındayım diyor. Aynı zamanda gazeteci ruhu da barındıran  CANKURTARAN Ankara’nın ileri gelen yerel ve genel bazı yayın  organlarında da  köşe yazıları bulunuyor.

 

CANKURTARAN iyi bir siyaset bilimci, iyi bir gazete köşe yazarının beraberinde ayni zamanda çok iyi bir STK ci olduğunu da   özveri ile çalıştığı STK’lardan ve yaptıkları faaliyetlerden anlamamak mümkün değildir. Başkanı ve yönetiminde olduğu bazı STK’lar şunlardır. Evet Destek platformu  – Kurucu Eğitim ve Strateji Koordinatörü, Yeni Türkiye Platformu – Kurucu Eğitim ve Strateji Koordinatörü , Çiğdemli Kültür ve Dayanışma Derneği – Genel Başkan Yrd. GESAR Federasyonu – Araştırma ve Strateji Koordinatörü olarak, sosyal ve kültürel yapısıyla da çok iyi tanınıyor. STK koordinatörlüğü süresince Türkiye'nin Edirne'sinden Şırnak'ına kadar bütün illerini ziyaret ederek Referandum süresince Başkanlık sistemini anlatmasıyla ciddi bir çalışması olmuştur. 

 

Amacının; Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet anlayışıyla 2023 hedefine giden güçlü Türkiye’de, zayıfladığına inandığımız teşkilatları yeniden canlandırmak var önümüzde yapılması planlanan 2019 seçimlerine hazırlamak adına bu hizmet yarışında gece gündüz demeden çalışmaktır. İlçemizde uzun süreden beri eksik olan birlik ve beraberlik ruhunu yeniden canlandırmak, İlçemizde her fikirden insanla kardeşçe yaşayabilmek, kimseyi kırmadan, ötekileştirmeden çalışmaktır. dedi

CANKURTARAN Etimesgut siyasi konjonktürüne bakıldığında çok farklı bir yapıya sahip olduğu aşikârdır. Siyasetin sadece belli gruplar içinde yapıldığı ve grubun dışına çıkıldığı zaman başarısız olacağına inanan müesses nizam içinde olan bir yapılanma olduğunu bariz şekilde görebilirsiniz. Ama siyaset belli gruplar içerisinde değil aksine toplum ile bütün haliyle işlenen bir olgudur. Bu olguyla hareket ederek dava adamları niteliğinde Ak Parti teşkilatının birliği bütünlüğünü, kimseyi ötekileştirmeden gerçek anlamıyla bu işi yürütebilecek, konjonktürel yapıya uygun, siyasi yapılanmayı oluşturabilecek partinin hizmetkârı imajı ile gidip görevini ifa edecek “genç” yapılaşmanın olması da kaçınılmazdır.

 

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi“Bize hesabi değil, hasbi olanlar lazım. Hesap adamı olursa çökeriz. Hasbi olursak kaleleri düşüre düşüre devam ederiz. Onun için bize; dava adamı, hizmet adamı, milletin adamı olarak görev yapacak AK Parti kadroları oluşturabilmek adına, Doktorasını yaptığım bu hizmet biliminin Siyaset Bilimci Olarak bizlerde Etimesgut Ak Parti İlçe Başkan adayı olduk.

 

Bizlerde Etimesgut ilçemize yeni bir heyecan ile güzel faaliyetler gerçekleştireceği inancı içerisindeyiz. Kendine ve hizmet edecek herkese başarılar dileriz.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19