AK PARTİ HAYMANA İLÇE KONGRESİ`NDEN ATILAN GAZETECİ AÇIKLAMA YAPTI

Ak Parti Haymana 6. Olağan Kongresi?nde ?tek liste? kavgasının yaşandığı anlarda salondan çıkarılan Gazeteci Rüzgar Hamza Kabasakal bir açıklama yaptı.

Gündem 11.09.2017 14:53:29 0
AK PARTİ  HAYMANA İLÇE KONGRESİ`NDEN ATILAN GAZETECİ AÇIKLAMA YAPTI

Ak Parti Haymana 6. Olağan Kongresi’nde ‘tek liste’ kavgasının yaşandığı anlarda salondan çıkarılan Gazeteci Rüzgar Hamza Kabasakal bir açıklama yaptı.

 

Kabasakal yaptığı açıklama da, “Adalet diye bağıran bir kesim vardı. Bunlar bu partinin bayraklarını asan gençlerdi. Bende o gün anladım ki, Ak Parti’nin ne adında ne de kendinde hiçbir adalet yokmuş” dedi.

 

Haymana’da yaşanan olayları anlatan Kabasakal şunları söyledi. “Neresinden tutarsanız tutun bu kongrenin her tarafında bir tutarsızlık vardı. İl Başkanı ve Divan Başkanı daha sonra yanıma gelerek, ‘sen bizim partilimizsin, bunları kesinlikle hiçbir yerde paylaşma gün birlik ve beraberlik günü’ dedi. Bende kendilerine benim davamda yanlışa ve yalana yer yok. Siz davaya ihanet ettiniz diye tepkimi ortaya koydum.  Demokrasi ülkesi olmadığımızı vallahi ben ve orada ki tüm delegeler çok net bir şekilde gördü.  Mevcut İlçe Başkanı ile birlikte diğer 3 adayın listesi aynı anda verildi. Nitekim Ankara İl Başkanlığı’nın kendi adayı mevcut Başkan Rüstem Kandemir’in listesi sadece kabul görülen listeydi. Olaylar bundan sonra başladı.  Sayın Aysu divanın ‘tek liste’ açıklamasından sonra tepkisini gösterdi. Orada hep şunu söyledi, ‘Niye o zaman sandık koyuyorsunuz. Delegeden niye korkuyorsunuz, siz burada katakulli yapıyorsunuz.  Ak Parti bu değil. Sayın Delegeler bu divan sizi yok sayıyor.’ diyordu” şeklinde konuştu.

 

Güngör taraf olduğumu iddia ederek dışarı çıkarılmam gerektiği söyledi. “Divan Başkanı Cemal Güngör ise delegelere dönerek ‘Her şey şeffaf burada siz de gördünüz listeler verilmedi.’ dedi. Bu esnada bende divana dönerek, listelerin verildiğini buradaki tüm delegeler gördü. Doğruları konuşalım sayın divan basın mensupları olarak bizler olaya delegeler kadar şahidiz. O esnada divan başkanı Güngör, ‘bu arkadaş delege değil. Taraflı bir basın, bu arkadaşı dışarı çıkartalım’ diyerek şahsımı hedef gösterdi. Bende orada basın mensubu olduğumu ve bu yaptıklarının yanlış olduğunu belirttim. Dışarıya polis eşliğinde çıkarıldığım esnada tüm herkesin şahsımı alkışladığını gördüm.  Bu esnada Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut’un ayağa kalkarak hakaretler ettiğini ve üzerime doğru geldiğini daha sonra kamera kayıtlarından izledim.  Ve Haymana Cumhuriyet Başsavcılığı’na Belediye Başkanı Özdemir Turgut ile ilgili avukatımız aracılığıyla suç duyurusunda bulunacağız.” dedi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/HAYMANA


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00