AK PARTİ İL BAŞKANI NİHAT ERİ;``TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL ``

AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, ?Sınırlarımızın güvenliğine yönelik olarak, hükümetimizin başlatmış olduğu ?Zeytin Dalı? Harekatı ile güvenliğimizi tehdit eden tüm unsurları etkisiz hale getirmeye kararlıdır?.

Mardin 23.01.2018 12:49:51 0
AK PARTİ İL BAŞKANI NİHAT ERİ;``TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL ``

AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, “Sınırlarımızın güvenliğine yönelik olarak, hükümetimizin başlatmış olduğu ‘Zeytin Dalı’ Harekatı ile güvenliğimizi tehdit eden tüm  unsurları etkisiz hale getirmeye kararlıdır”.

 

 AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesinde sınırlarımızı tehdit eden unsurlara karşı başlatmış olduğu operasyonlara ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu.

İl Başkanı Nihat Eri, “Öncelikle şunu belirtmekte fayda görüyorum. Türkiye hem içerde hem de dışarda kendisine yönelik her türlü sıkıntı ve tehdidi yok etmeye, bertaraf etmeye hakkı vardır ve bu konuda kararlıdır. Bu hakkını kullanırken de hiçbir sivil ve masumun canına, malına zarar gelmemesi içinde büyük bir hassasiyetle hareket ediyor. Daha öncede bilindiği gibi Fırat Kalkanı operasyonu çerçevesinde sınırlarımızda terör ve tehdit unsurlarına karşı kararlı opersayonlar yürüterek tavrını net bir şekilde ortaya koymuştu”.

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’nci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkını kullanarak opersayonları başlattığını belirten İl Başkanı Nihat Eri, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ uyarılarını defalarca dillendirmesine rağmen terör örgütleri her defasında kendi bildikleri tarzda hareketlerini sürdürmeye devam ettiler. Bu uyarılar fayda vermeyince Zeytin Dalı Harekatı gerekli ve kararlı bir şekilde faaliyete sokuldu. Birkez daha bilinmeli ki Türkiye eski boynu bükük Türkiye değildir. Terör nerden gelirse gelsin muzaffer ordusuyla dimdik ayaktadır. Kendini dost gibi gösterip sonra ülkemize çelme takmaya çalışan tüm ülkelerin eli 2001’den beri nasıl boş kalmışsa, bundan sonra da boş kalacaktır. Hiçkimse kendini Türkiye’nin eski haline düşecek ümidine kaptırmasın. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde durmadan yol alan ülkemiz en ağır badirelerden nasıl ki alnının akıyla çıkmışsa, bu harekatlarda da hiçbir sivilin canına ve malına halel getirtmeden çıkmasını bilecektir.

Eri, “Hedefleri büyük bir ülkeyiz. Asla olumsuzluklara boyun eğmeyeceğiz. Arabıyla, kürdüyle,türküyle, çerkezi ve lazıyla tüm halklarımızla beraber tek vücut halinde kardeşane duygularla hareket edeceğiz. Zaman birlik zamanıdır. Zaman ülkemizden, milletmizden yana olma zamanıdır. İnşallah bu sıkıntılı dönemi en az zararla atlatacağız. Allah tüm güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun. Ordumuzu muzaffer eylesin”.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04