AK PARTİ KAYSERİ`DE LİSTE DEĞİŞTİ İDDİASI

Ak Parti Kayseri`de liste bilmecesi yaşanıyor. Öğleden önce ortaya çıkan listenin öğleden sonra değişmesinin ardından ?listeye kim müdahale etti? sorusunu akıllara getirdi. Listede AKP il yönetiminin istemediği isimlerinden yer aldığı iddia edildi.

9.04.2015 12:03:31 0
AK PARTİ KAYSERİ`DE LİSTE DEĞİŞTİ İDDİASI

Ak Parti Kayseri'de  liste bilmecesi yaşanıyor. Öğleden önce ortaya çıkan listenin öğleden sonra değişmesinin ardından “listeye kim müdahale etti” sorusunu akıllara getirdi. Listede AKP il yönetiminin istemediği isimlerinden yer aldığı iddia edildi.

 7 Nisan tarihinde Yüksek Seçim Kurulu’na listelerinin teslim edilmesinin ardından Kayseri’de partilerin milletvekili adayları da belli oldu. AKP’de listelerinin temsil edildiği gün sabahı farklı isimlerden oluşan liste kulislerde dolaşmaya başladı. Hatta bu isimler haber sitelerine konu oldu.

İlk ortaya çıkan listedeki sıralamaya göre Mehmet Özhaseki, Yaşar Karayel, Ahmet Doğan, Ayhan Oğan, Neslihan Yüksel, Halil Ergen,  Murat Cahit Cıngı,  Ali Ekşi, Hatice Kurt ismi geçiyordu. Listenin bu yönde olacağı beklenirken, akşam saatlerinde AKP’nin listesi bir anda değişikliğe uğradı.

İkinci listede ise Ayhan Oğan, Neslihan Yüksel, Hatice Kurt, Ali Ekşi, Murat Cahit Cıngı gibi isimlerin çıkarak yerine, Kemal Tekden, İsmail Tamer, Hava Talay Çalış, Avşar Aslan ve Aydın Kalkan imsilerinin yer alması kafalarda soru işareti bıraktı.

Listede neden değişiklik yapıldığı da sorgulanmaya başlandı. Ayhan Oğan’ın isminin neden listeden çıkarıldığı da tartışma konusu oldu. Listenin akşam saatlerinde değişikliğe uğramasının ise farklı yorumlara neden oldu. Listeye kimin ya da kimlerin müdahale edip etmediği merak konusu.

 AKP YÖNETİMİNİN İSTEMEDİĞİ İSİMLER DE Mİ LİSTEDE?

CHP ve MHP’de il yönetiminin sunduğu listelerin değiştirilerek genel merkez tarafından kabul edilmesi ve YSK sunulması dikkat çekerken, AKP İl yönetiminin liste verip vermediği merak konusu olmaya başladı.

Kulislerde AKP il yönetiminin istemediği bir iki ismin listeye alındığı da konuşulduğu iddia edildi. Hatta bu isimlerin listede yer almaması için yoğun kulisler yapıldığı ancak genel merkezin o isimler üzerinde karar kıldığı ifade ediliyor.

İddialara göre, AKP il yönetiminin girmesi için uğraştığı isimleri dahi listeye aldıramadığı da öne sürülüyor

 

kaynak:haberkayseri


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00