AK PARTİ MARDİN İL TEŞKİLATI REFERANDUM ÇALIŞMALARINA ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

AK Parti Mardin Teşkilatı, ülkemizin kabuğundan iyice sıyrılması adına ve özellikle bölgemiz açısından son derece önemli olan 16 Nisan?daki referandum seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Mardin 25.03.2017 18:21:24 0
AK PARTİ MARDİN İL TEŞKİLATI REFERANDUM ÇALIŞMALARINA ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

AK Parti Mardin Teşkilatı, ülkemizin kabuğundan iyice sıyrılması adına ve özellikle bölgemiz açısından son derece önemli olan 16 Nisan’daki referandum seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

 

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, SKM  Başkanı Eşref Cihan, Artuklu İlçe Başkanı Olcay Sekizkardeş, İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Hakimoğlu, Artuklu Gençlik Kolları Başkanı Yavuz Çaltekin ve çok sayıda partiliden oluşan bir heyetle, Sultanköy’de özel bir tesiste Artuklu İlçesi’ne bağlı mahallelerin (köy) muhtarları, yörenin ileri gelenleri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Bugün burada toplanmalarının tek amacının 16 Nisan Referandum sürecinin Mardin ayağını en güzel bir şekilde atlatarak oy oranını beklentilerinin üstünde bir seviyeye çıkarmak olduğunu dile getiren AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, “Bu süreçte beklentimiz şudur, köylerimizin içinde bulunduğu sıkıntıların tümünün 16 Nisan’dan sonra tamamen ortadan kaldırılmasıdır. Biz şuna inanıyoruz, bu eşsiz toprakların sahipleri onlar değil sizlersiniz. Kaç yıldır bölgemize ve sizlere yapılanları en iyi sizler gördünüz. Ülkemizi karıştırmak için çok çirkin saldırılar gerçekleştirerek bazı iç karışıklıklara sebep oldular. Bölgemizi batıya peşkeş çektirmeye kalkıştılar”.

 

 Dündar, “İçimizdeki hainler, dış odaklı düşmanlarla birlik içinde bizlere büyük zorluklar yaşattılar. Evlerimize kadar girerek bizleri sokakta bıraktılar. Kürt kardeşlerimizi yurtlarından ettiler. Bunlar en büyük düşmanlığı kürt kardeşlerimize yaptılar. Ne bizlere nede sizlere huzur vermediler. Köylü kardeşlerimiz rahat olamadı, ilçelerdeki ve şehirlerdekilerde rahat olamadı. İşte şu anda öyle bir sürecin arefesine girdik ki bizlere reva görülen tüm olumsuzlukları bertaraf edebiliriz.  Nasıl mı? AK Parti’nin yapmış olduğu 15 yıllık icraatları göz önünde bulundurarak tercihimizi ‘Evet’ten yana kullanarak, daha barışçıl ve müreffeh bir hayata kavuşabiliriz”. 

 

Dündar açıklamalarının devamında, “Çok gözyaşı döktük artık bunlara dur demenin zamanı gelmedi mi? Artık huzur içinde bağımıza bahçemize, işimize, okulumuza, evimize gitmenin vakti gelmedi mi? Gelin hep birlikte 16 Nisan’da tercihimizi ‘Evet’ten yana kullanarak önümüzdeki tüm engellere artık dur diyelim. Özellikle 2012-2013 yıllarında her anlamda şahlanan Mardin’in önünü tekrar açalım. Bu duygularla hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum”.

 

Bu ülkede Kürtler ve Türkler kardeş olarak birbirine kenetlenmiş nezih bir topluluktan ibaret olduğunu belirten AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, “Ülkemize yapılacak en ufak olumsuzluklar neticesinde bile ne Kürtlerin ne de Türklerin Türkiye’den başka gidecekleri hiçbir yer yoktur. Bu ortak vatanda hep beraber yaşayacaksak geçmişte eski sistemin getirdiği kötülükleri de hatırlamamız gerekir. Bu bölgede maalesef eski sistemi sürdürmek isteyenlerin başlattığı bir savaş bizim yoksulluğumuzun ve belengazlığımızın gerçek sebebidir. Ve inanın eğer hayır oyları sandıktan çıkarsa bu yoksulluğu, bu çaresizliği yeniden bu bölge halkı yaşayacaktır”. 

 

Miroğlu, “Eğer 1984’te insanlar dağa çıkıp bir çatışma başlattılarsa inanın bu onların iradesiyle olan bir şey değildir. Bunun arkasında başka güçler vardır.  Ve o güçler kürt meselesinde demokrasinin, sivil siyasetin olmasını istemedikleri için bunu piyasaya sürdüler. Hatırlarsanız Mehdi Zana 1978 seçimlerinde Diyarbakır belediye başkanlığını kazandı. Feridun Yazar Şanlıurfa’da yine belediye başkanlığını kazandı. Yüksekova’da, Ağrı’da, Kürtler kimsenin burnu kanamadan kendi haklarına sahip çıkıyor. Kavga, dövüş, silah, bomba bunların hiçbiri olmadan gayet güzel bir şekilde Türkiye’ye bağlılık duygusu içerisinde hem ülkenin demokratikleşmesini istiyor hem de bölge için adalet, demokrasi, eşitlik talep ediliyordu. Sonra ne olduysa 12 Eylül ve onun getirmiş olduğu felaket bizleri bu hale getirdi. Bazıları hala bu sistemin devam etmesini istiyor. Türkiye artık eskisi gibi olmayacak. Çünkü sizler her şeyi daha açık ve net bir şekilde görebiliyorsunuz. Geçmiş siyasetin getirdiği felaketlerin özellikle bölgemize getirdiği zayiatın birinci şahitleri ve mağdurları sizlersiniz. İşte önümüze 16 Nisan Referandumu gibi bir fırsat çıktı. Bunu en iyi şekilde değerlendirerek ülkemizin içinde bulunduğu koşulu değiştirelim”.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


39.1° / 25.3°
  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,84% 0,22
  • EURO

    35,24% 0,45
  • GRAM ALTIN

    2450,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,00