AK PARTİ MKYK ÜYESİ ORHAN MİROĞLU MARDİN STK`LARI İLE VİDEO KONFERANS YÖNTEMİ İLE GÖRÜŞTÜ

İstanbul?da faaliyet gösteren Doğu ve Güneydoğu Sanat ve Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen haftalık sohbet toplantısına video konferans yöntemi ile katılan 25. ve 26.Dönem AK Parti Mardin Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi, Tanıtım ve Medya Başk

Mardin 5.05.2020 15:26:39 0
AK PARTİ MKYK ÜYESİ ORHAN MİROĞLU MARDİN STK`LARI İLE VİDEO KONFERANS YÖNTEMİ İLE GÖRÜŞTÜ

İstanbul’da faaliyet gösteren Doğu ve Güneydoğu Sanat ve Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen haftalık sohbet toplantısına video konferans yöntemi ile katılan 25. ve 26.Dönem AK Parti Mardin Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi, Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Orhan Miroğlu çok önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

İstanbul,  Adana İzmir Ankara Mersin,   Mardin,Şanlıurfa Bursa ,Batman Diyarbakır, Van ,Ağrı, Gaziantep, Bingöl ,Antalya, Muş ,Yalova ,Sivas ,Erzincan, Derik, Nusaybin Kızıltepe ,Ömerli ,Savur İl ve ilçelerindeki   STK başkanları ve Ömerli belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ,İçişleri bakanlığı daire başkanı Suna Üstüner,Belediye meclis üyeleri ile   STK Başkanlarının  katıldığı haftalık  sohbet toplantısına Artuklu Haber İnternet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç’ta Ankara’dan Katıldı

.

Moderatörlüğünü   Doğu ve Güneydoğu Sanat ve Kültür Sanat Derneği  Başkanı Ahmet Fuat Bodur ile Halil  Özel’in  yaptığı ve Video Konferans yöntemi ile gerçekleştirilen toplantıya bağlanan  katılımcılardan   kendilerini tanıtmaları istendi.

 

Daha sonra Haftalık toplantıya katılan katılan 25. ve 26.Dönem AK Parti Mardin Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi, Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Orhan Miroğlu Katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasına Sağlık ve Ekonomi konusunda açıklamalarda bulunan Orhan Miroğlu,Sağlık Bakanlığının Pandemi sürecinde çok başarılı çalışmalar yürüttüğünü, âmâ buna rağmen bazılarının sürekli karalama kampanyaları yürütmesinin sonucunda Hükümetin Pandemi sürecinde sağladığı başarıyı  kamuoyuna yeteri kadar anlatılamadığını, Avrupa ülkelerinde ve ABD’de yaşlıların huzurevlerinde kaderine terk edildiğini ABD'de büyük karmaşa ve yağmalama olaylarının yaşandığını ama buna rağmen anketlerde  yüksek başarı yakalanmış gibi lanse edildiğini anlattı.

 

Orhan Miroğlu Pandeminin sosyal yaşama darbe indirdiğini ve İnsanların yüz yüze görüşme imkanlarını ortadan kaldırdığını belirterek,herşeyin eskisi  gibi olamayacağını belirtti.

 

Kendisinin de EvdE kalarak  kitaplara ve ailesine zaman ayırma fırsatını bulduğunu bunu da değerlendirdiğini ifade etti.

 

Orhan Miroğlu pandemi sonrasında herşeyin eskisi gibi olmayacağını belirterek, ABD ve Avrupa ülkelerinin pandemi    sonrasında ekonomik kayıplar yaşayacağı ve kan kaybına uğrayacakları şeklindeki öngörülere katılmadığını   belirtti. Ülkemizin de Pandemi sürecinin sonrasında ekonomik zorluklar yaşayabileceğini belirtenMiroğlu Ak Parti Hükümetinin 18 yılık ekonomi deneyimi olduğunu bu deneyimle ekonomik başarının bir süre sonra yakalanacağını söyledi.

 

Daha sonra katılımcılardan sorular alan Orhan Miroğlu,Artuklu Haber Genel Yayın yönetmeni Abdullah Ortaç’ın;’’Pandemi süreci sonrasında her şeyin eskisi gibi olmayacağını ve Tarımın öneminin artacağı yönünde ekonomistlerin  görüşleri var. Buna ben de kişisel olarak yüzde yüz  katılıyorum. Andemi sürecinde ve sonrasında ilan edilen sokağa çıkma yasakları öncesi ve sonrasında vatandaşlarımız Marketlere akın etti Adeta marketler talan edildi. Şimdi ben bunu merak ediyorum. Ülkemizde tarım gerektiği gibi destekleniyor mu?,tarıma gereken önem veriliyor mu? Çiftçilerimiz ekonomik zorluklar içerisinde, bu konuda çiftçilerimizden yoğun şikâyetler alıyoruz. Sizin bu konulardaki düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Lütfen bu konuda bize aydınlatıcı bilgi verebilir misiniz?’’ diye sordu.

 

Daha sonra da Mardin Toplumsal dayanışma Federasyonu Genel Başkanı ve Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter söz alarak  Orhan Miroğlu’na  şu soruyu yöneltti; ’Ben Ortadoğu’nun en büyük hububat ticaret merkezinin başkanıyım. Hububat sektöründe de 30 yıldır çalışıyorum. Tüm bölge çiftçileri ile de sürekli irtibat halindeyim. Çiftçilerimiz girdi maliyetleri konusunda  çok zor bir süreçten geçiyor.Elektirik maliyeti bölgemizde çok yüksek sulama için elektrik olmazsa olmazdır. Burada yer altı sularımız 500-600 metrelere inmiştir.500-600 metrelerden elektrikle su çektiğimiz zaman çok elektrik kaybı oluyor.Burada yapılması gereken GAP projesinin bir an önce tamamlanması, GAP gelinceye kadar da  en azından suyun girdi maliyetinin düşürülmesi ve suyun elde edilmesi için kullanılan elektriğin sübvanse edilmesi gerekir. Hükümetin elektriği sübvanse etmesi veya cazibe sulama kapsamına alması gerekir. Bölgede Hükümetin çiftçiye verdiği destek te Dedaş’ın hesabına aktarılıyor.

 


DEDAŞ’ta nihayetinde bir şirkettir.  Ticaret yapıyor, ürettiği elektriği vatandaşa satıyorAncak Tarımın çok önem arz ettiği ilimiz ve Bölgemize Ekonomik desteklerin arttırılmasını  ve Tarımımızın milli ekonomiye katkısını, kalitesini, çiftçilerimizin sorunlarını, Geciken GAP’ın biran önce bitirilmesi ve 300 bine yaklaşan nüfusuyla 43 ilden büyük ve Mardin ilimizin 3/1'i oluşturan Tarımın merkezi ilçemiz Kızıltepe’ye başta ziraat olmak üzere nüfus dağılımına göre hakkı olan fakülte ve yüksek okulun yapılması konusunda iki dönem Mardin Ak. Parti Milletvekilliğini yapan ve MKYK üyesi olarak büyük ağırlınız olduğunuzu  ve bu konularda   desteğinizi rica ediyoruz’’Diye sordu.

 

Miroğlu sabırla tüm katılımcıların sorularını not alarak,Eleştiri ve kendisine  yöneltilen tüm sorulara yanıt verdi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19