AK PARTİ NUSAYBİN İLÇE BAŞKANI ÖZEL`DEN BASIN AÇIKLAMASI

16.05.2018 günü saat 17.30 civarında Nusaybin İlçe Merkezi Dörtyol Mevkiinde Meydana gelen ve Basında yer alan olaya ilişkin olarak Ak Parti Nusaybin ilçe Başkanı Mehmet Latif Özel Basın açıklaması yaptı.

Mardin 27.05.2018 10:59:39 0
AK PARTİ NUSAYBİN İLÇE BAŞKANI ÖZEL`DEN BASIN AÇIKLAMASI

16.05.2018 günü saat 17.30 civarında Nusaybin İlçe Merkezi Dörtyol Mevkiinde Meydana gelen ve Basında yer alan olaya ilişkin olarak Ak Parti Nusaybin ilçe Başkanı Mehmet Latif Özel Basın açıklaması yaptı.

 

Ak Parti Nusaybin ilçe Başkanı Mehmet Latif Özel'in Basın açıklaması şöyle;

 

''16.05.2018 günü saat 17.30 civarında Nusaybin İlçe Merkezi Dörtyol Mevkiinde aracımla seyir halindeyken trafikte günümüz insanlarının sorun haline getirildiği korna ile başlayan yol verme ve karşılıklı tartışma ile süren, akabinde çevreden-yoldan gelenlerin de toplandığı bir kalabalığa dönüşen hadisede İlçe Başkanlığı görevini yürütmüş olduğum ilçemde toplanan kalabalık ve karşılıklı tartışmaların artması nedeniyle olayın büyümesini engellemek, huzurlu ve güvenli bir ortam oluşturmak gayesiyle olayı kapatmak ve tartışan tarafları ayırmaya çalıştık. Mevcut görevimizin bize yüklemiş sorumluluk olan halkımızın kişi ve şahıs gözetmeksizin her türlü sıkıntılarında yanında olmak ve çözüm üreterek şer odaklarını bertaraf etmektir.

 

Bazı basın yayın organlarında veya sosyal medyada konu ile ilgili adımın ve partim üzerinde provokasyonlar yapılarak şahsım ve partimin olaya müdahil olarak gösterilmesi tam bir çarpıtmadır yıpratma politikası gütmektedir. Görüldüğü gibi olaya çok sonradan iyi niyetle ve kamu yararı hassasiyetiyle müdahil oldum orada bulunmamız tesadüfi olmakla beraber, kalabalığa ve taraflara yönelik telkin ve konuşmalarımız da tamamen iyi niyetli ve hadisenin büyümesini engelleme arzumuzdan kaynaklanmıştır. Kalabalık içinde toplum psikolojisine en hafif tabiriyle lakayt olan, olaya taraf birkaç güvenlik personelinin o atmosferde yatıştırıcı olmak yerine adeta ateşe benzin döken bağrışma ve davranışlarına şahit olduk. Olayı yatıştırma telaşı içerisinde partimize ve şahsıma küfürler eden iki resmi görevliyi uyararak kişi ve şahıs gözetmeksizin herkese “yanlış yapıyorsunuz, devlet ve milleti karşı karşıya getirmenize müsaade etmeyiz” gibi bir telkinde bulunduğum doğrudur. Ses ve görüntü kayıtlarıyla da bu sabittir.

 

Devletimizin; son yıllarda hukuk ve kamu yararını gözeterek, bölgenin güvenlik ve huzuruna olan katkısını bir çırpıda silme teşebbüslerine asla prim verilmemelidir. Devletimiz ve milletimizin huzuru ve güvenliğini sağlayan kahraman polisimiz ve askerimizi vatandaşlarımızla karşı karşıya getirmeye ve art niyetli algı operasyonlarına malzeme devşirmeye kimsenin hakkı yoktur. Bizler bu güne kadar devlet ve millet sevdasıyla dava şuuru ile siyaset yaparak askerimizi ve polisimizi milletle kaynaştırmak, bu birlikteliği sağlayıp, daha güçlü bir toplum oluşturmaktan başka bir niyet gütmedik.

 

Tarafı ve müdahili olmadığım ancak tarafları yatıştırma ve kargaşayı dağıtma amacıyla, ortamı provoke etmeğe çalışan o kişilere yönelik olarak sarf ettiğim kastımı aşan söylemlerim olduysa da bundan dolayı taraflardan ve kamuoyundan özür diliyorum. Benim bu konuda bir kastım yoktur ve olamaz. Elbette ki kamu görevlisi sorumluluğunu taşıyanların da; daha temkinli yapıcı ,sorumluluk ve hassasiyet göstererek davranmaları, gerektiği kanaatindeyim. Seçim sathı mailine girdiğimiz ve Ramazan'ı Şerif'i idrak ettiğimiz bu anlamlı günlerde siyasetçisinden güvenlikçisine, İdarecisinden medyacısına kadar hepimizin daha duyarlı ve daha sorumlu davranması gerektiğini hatırlatır saygılar sunarım.''Dedi

 

 

ARTUKLU HABERAJANSI-MARDİN


30.5° / 21.6°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,17% 0,11
  • EURO

    38,12% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2916,42% -0,57
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64