AK PARTİ POLATLI`DA KRİTİK İSTİFA!

Ankara`nın Polatlı ilçe belediye meclis üyesi Cemal Özalp, Adalet ve Kalkınma Partisi`nden (Ak Parti) istifa etti.

8.04.2016 12:04:19 0
AK PARTİ POLATLI`DA KRİTİK İSTİFA!
Ankara'nın Polatlı ilçe belediye meclis üyesi Cemal Özalp, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (Ak Parti) istifa etti.
Polatlı Belediye Meclis üyesi ve encümeni Cemal Özalp,  yaptığı açıklamada, görülen lüzum üzerine istifa ettiklerini söyledi. Buna göre Polatlı Belediye Meclisinde MHP ile Ak Parti'nin koltuk sayısı 16 olarak eşitlenirken, meclis de bir de bağımsız meclis üyesi koltuğu oluştu. 
Parti içerisinde ve Belediyede yaşanan bazı olumsuz gelişmelere kayıtsız kalamadığı için istifa etme kararını aldığını aktaran Özalp, şöyle konuştu: 
''REKABET ORTAMI YARATILIP, DAHA ÇOK HİZMET GETİRİLEBİLİRDİ"
"Yaklaşık 2.5 yıldır görev yaptığım Ak Parti'den istifa ettim. Siyaset bir hizmet yarışıdır. Hizmette ön alma meselesidir. Polatlı Belediyesinin ve başkanın meşru icraatlarını engellemek, aslında Polatlı halkını cezalandırmak demektir. Benim siyaset anlayışıma göre, Polatlı Belediyesine ilçe halkına hizmet yolunda her türlü destek verilmeli, önü açılmalı, buna mukabil, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanının önüne, Polatlı Belediye Başkanlığının icraatları konulmalı, rekabet anlayışı çerçevesinde Büyükşehir Belediyesinden daha fazla hizmetler beklenmeliydi. Böylece Polatlı Belediye Başkanlığının hizmetlerinden daha fazlasını talep ederek, ilçe halkının daha fazla hizmet alması sağlanmalıydı." ifadelerini kullandı. 
"POLATLI HALKINI CEZALANDIRMAK İSTEDİLER"
Polatlı'da kaybedilen yerel seçim sonrası, Polatlı halkının cezalandırılmak istendiğini ifade eden Özalp, "Seçildiğimden bu yana, Polatlı Belediyesinde Başkanın arsa yetkisini alma sürecinde yurt dışında olduğumdan dolayı, sürece dahilim olmadı ancak, başından beri, Polatlı Belediyesinin bu konuda desteklenmesi gerektiğini düşünüyordum. Göreve geldiğim ilk günden itibaren İlçe halkının daha fazla hizmet alması anlayışıyla hareket ettim. Süreç içerisinde, grubumuzca Polatlı Belediyesine verilen desteklerde aktif rol aldım. Belediye Başkanlığının kaybedilmesi sürecinde, eski ilçe başkanı ve yönetim dahil, diğer arkadaşlarımın, Polatlı Belediyesi nezdinde, Polatlı Halkının cezalandırılmak istenmesine karşı çıktım, bunun kadük bir siyaset anlayışı olduğunu sürekli vurguladım." sözlerini söyledi. 
"KONFOR İLE İLGİLİ ŞAİBELERİ AÇIKLAYAMADILAR"
Ayrıca, yukarıda anlatmış olduğum siyasi düşüncelerimin dışında, Polatlı Belediyesi İmar Komisyonunda, Ankara Büyükşehir Beledisince, Ankara Bölgesinde uygulanan “Konfor Artırımı” hakkına istinaden müteahhitlere verilen bir hakkın komisyonca onaylanması normalde büyükşehir belediyesine yatırılacak bir harçla, onaylanması gerekirken, malum Ankara Gün Tercüman Gazetesi’nin “Türkiye Seçime Kilitlendi, Polatlı Konfora Kilitlendi” haberi geniş bir şekilde medyada yankı buldu. Bunun üzerine grupta bu şaibenin, açıklanmasını ilçe başkanından uygun bir üslupla talep ettik. Bunun üzerine yaşadığımız tartışma, meclis toplantısına katılmak üzere olmamızdan dolayı grup kararı neticelenmeden grup dağıldı. Bu tartışma meclis oylamasına yansıdı. Bu nedenle, İlçe başkanını bu konfor artırımı nedeniyle protesto ederek, grup kararına uymayıp tepkimi gösterdim. Ayrıca mecliste onayladığım madde kendimce, Polatlı Halkının menfaatine olan bir maddeydi. Bende kendimce, bu maddeye destekleyerek “Evet” oyu kullandım. Bunun üzerine AK Partili diğer meclis üyesi, arkadaşlarımla ters düştüm." dedi. 
"ÖTEKİLEŞTİRİLEREK TASFİYE EDİNMEMİZ İSTENDİ"
Ankara İl Başkanlığı tarafından haksız yere 6 ay ihraç edildiğini belirten Özalp, "Dönemin ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri sahte delillerle, yalan yanlış beyanlarla, partimden 6 ay ihraç edilmemi sağladılar. Ve bu ceza İl Başkanlığı tarafından dört ay sonra onandı. Haksız yere ötekileştirilme sürecim uzatıldı. Bunda gaye, bizim şu anda gerek aday gösterilmemem, gerek yeni atanan ilçe başkanı ile birlik ve beraberliğimizin sağlanmamasına yönelik, tertip edilmiş bir hamleydi. Buradan anlaşılıyor ki 2019 Mahalli Seçimlerinin hesabını yapan il teşkilatındaki bir kesim, bizi ötekileştirerek tasfiye etmek istedi. Bu kesim Yeni atanan İlçe başkanı Hanımefendiye, kendinizi bundan sonra 15 kişi kabul edin, bu iki arkadaşı yok sayın şeklinde, baskıda bulunarak bizi ötekileştirme sürecinin devamını istediler. Biz bu hamleyi gördük, yeni ilçe başkanımızı hayırlı olsun ziyaretinde, bizzat uyardık, bilgilendirdik, İnisiyatif alarak, Bu oyuna karşı dik durmasını ve bunu bozmasını istedik. Bizi dışladığı taktirde, toplum tarafından, birlik ve beraberliği sağlayamayacağı kanaati oluşacağını aynı zamanda kendisinin de bu süreçte yıpranacağını ifade ettik. Ancak çiçeği burnunda yeni ilçe başkanımız mecliste, inisiyatif alma dirayetini gösteremeyerek, mecliste de bizleri aday göstermedi. Böylece ötekileştirme siyasetine yenik düştü. Ayrıca mecliste, bütün karar mekanizmaları ve meclisteki çoğunluğumuza rağmen, belediye başkanının bir yıllık faaliyet raporuna red oyu kullanmanın, bu arkadaşlarımızın encümen ve komisyonlarda karar mekanizmalarında olmalarına rağmen faaliyet raporuna red oyu vermeleri ne kadar basiretsiz bir siyaset anlayışı içer,sinde olduklarının göstergesidir." dedi.   
"BAĞIMSIZ DEVAM EDECEĞİZ"
Özalp sözlerine şöyle devam etti. "Sonuçta meclisteki oylamalarda aday olarak, gerek meclis başkan vekilliği, gerek ise encümen üyeliğine seçildim. Bu ötekileştirme siyasetini protesto ederek, istifamı verdim. Bana oy veren halkıma daha iyi hizmet vermek amacındayım. Bundan sonraki süreçte, belediye meclisindeki çalışmalarıma bağımsız olarak devam edeceğimi sizin vasıtanızla, Polatlı halkına duyuruyorum. Teşekkür ediyorum. ” diyerek sözlerine son verdi.
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/POLATLI

25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88