AK PARTİ TOKAT MİLLETVEKİLİ PROF.DR.GÖÇER,``TOKAT`IN KALKINMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ``

Ak Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Celil Göçer, Turhal Şeker Fabrikası Pancar Alım Kampanyası Töreni?ne katıldı.

Gündem 19.09.2017 21:18:15 0
AK PARTİ TOKAT MİLLETVEKİLİ PROF.DR.GÖÇER,``TOKAT`IN KALKINMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ``

 

            Ak Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Celil Göçer, Turhal Şeker Fabrikası Pancar Alım Kampanyası Töreni’ne katıldı.

 

            Törende bir konuşma yapan Prof. Dr. Göçer; Turhal Şeker Fabrikası  ekonomik olarak bu topraklar için çok önemlidir. Turhal ve Anadolu için şeker fabrikaları ekonominin lokomotifidir. Turhal şeker fabrikasıyla anlam bulmuş bir şehir. Buralarda bir çalışma disiplini öğretiliyor. Dedi.

 

            Prof. Dr. Göçer;  şeker konusu dünya ölçeğinde bir konu. Aynı zamanda sağlıkla ilgili bir konu. Şeker nişastası  bir hekim olduğum için şahsımı çok ilgilendiriyor. Amerika’ da obez oranı gerçekte 50’dir. 1950 yılından beri nişasta şekeri kullandıkları için obezite ABD’de arttı. Birçok hastalıkta nişasta bazlı şeker tetikleyici oldu. Bu konuyu  başta sayın  cumhurbaşkanımız , başbakanımız ve tüm bakanlarımız olmak üzere her platformda gündeme taşıdık. Amerika’da şeker fabrikaları iyi çalışmıyor diye özelleştirdiler. Bu nedenle ekiciyi, çiftçiyi, çalışanı küstürdüler. Yeni modelde çalışan ve çiftçilerin olduğu yatırım modeli gündemde. Dünya’da bu tecrübe edildi. Bizler de bu dünya tecrübesinden yararlanmamız gerekiyor. Bizim savunduğumuz buraların kamu elinde verimli hale getirilmesidir ifadelerine yer verdi.

 

            Prof. Dr. Göçer konuşmasına,  Tokat’ta ortalama tarım parseli büyüklüğü 4,9 dekardır. Bu ölçekle tarımda verimliliği yakalayamazsınız. Verimliliği artırmak için kolları sıvadık ve arazi toplulaştırmasını gerçekleştirdik. Kapalı sistem sulama projelerini yapıyoruz. Biz bu ikisini çözdüğümüz zaman üretim daha da artacak. Alt yapı sorunları çözülecek. Bunun için Turhal Yazıtepe  barajımızı kuruyoruz. Şeker fabrikalarımızda teknolojiyle ilgili sıkıntılarımız var.Teknolojiyi yenilenmemiz gerekiyor. Eğer Türk Şeker 2016- 2017 sezonunda teknolojisi yenilense 60 milyon dolar civarında ilave kazancı olacaktı. Enerji maliyetlerimiz yüksek. Bunu düşürmemiz gerekir. Her şeye rağmen tarım desteklenmeli. Hiç destek vermeden şeker üretimi artırma planı yapmamalıyız. Biz eğer nişasta bazlı şekerlere, yüksek yoğunluklu tatlandırıcılara insanımızı mahkum edersek, maliyet hesabıyla hareket edersek daha büyük faturalar öderiz. Maliyet hesabı yapıyoruz. Peki diyabetin, obazitenin maliyetini nereye yazacağız. Bunlar çok daha büyük ve maliyetli problemler. Bunların önüne geçmek için şeker pancarından şeker üretimini desteklemeliyiz. Bunların hepsini milletvekiliniz olarak hemen her gün çalışıyorum. Şeker konusunda başarılı olmayı çok arzu ediyorum dedi.

 

            Prof. Dr. Göçer; zaman zaman birileri propaganda yaptılar. Turhal Şeker Fabrikası, Tokat Sigara Fabrikası gibi olacak dediler. Biz olduğumuz müddetçe Allah’ın izniyle Şeker Fabrikalarının bacası daha gür tütecek. Asla ve asla kapanmayacak. Biz bunun için siyaset yapıyoruz. Buralar daha verimli olacak, daha çok kardeşimiz buralarda çalışacak. Çiftçimiz daha çok kazanacak.  Bizler tenzil ürünlerini çoğaltmalıyız. Yan ürünlere yönelmeliyiz vurgusu yaptı.

 

            Prof. Dr. Göçer, birileri diyor ki memleketimiz en çok göç veriyor. 2016 Tokatımızın nüfusu 593 bin, şimdi 602 bin oldu. Demek ki nüfus arttı. Turhal’da 62 bin iken şimdi 63,500 oldu. Yaptığımız bu projeler bir süre sonra çok büyük bir kümülatif  etki oluşturacak.  Bağcılığı geliştiriyoruz Kazovamızda  6 milyon  lira yatırım yaptık. Bu yatırım üç yıl sonra, yıllık bazda vatandaşımızın cebine 10 milyon lira bırakacak. Biz bölge ekonomisinin büyümesi için çalışıyoruz. Hayvancılık desteklerinde Tokat’ın tamamına   2013 yılında 16 milyon, 2014’te 16 milyon, 2015’te 17 milyon, 2016’da 18 milyon lira para girdi. 2017 yılında ise şuana kadar 37 milyon lira Tokat Ekonomisine girdi. Bu paralar insanımıza veriliyor. Onlardan da çarşıya akacak. DOKAP’a aldıracağız demiştik ve aldırdık. Şimdi Batı Karadeniz Projesine aldırmak için de çabalıyoruz.  Projelerimiz çok, yapmak istediklerimiz çok, heyecanımız çok. İki bin dönüm bağ projesi almıştık. Şimdi iki bin dönüm daha aldık. Bunlar hayata geçtikçe bizim Tokat’ımız tekrar bahçelik, bağlık olacak. Tokat Milletvekilleri olarak, Tokatımızın kalkınması için elimizden geleni yapıyoruz. Turhal Şeker Fabrikamız Tokat ekonomisinde çok önemli bir yere sahip. Buranın daha verimli çalışması ilimizi ekonomik açıdan daha da güçlendirecek. Bu vesileyle yeni pancar alım sezonumuzun, çiftçimiz ve fabrikamız açısından  hayırlara vesile olmasını diliyorum diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19