AK PARTİLİ ADAY ADAYI DEĞER`DEN SURİYELİ MÜLTECİLERE YARDIM TIRI

Ak Parti Mardin Milletvekili aday adayı Mehmet Emin Değer`in de Ak Parti Ankara il başkanlığı tarafından düzenlenen?Bu Çaresizliğe Dur De!? yardım kampanyasına Bağışladığı 1 Tır Temizlik ve Gıda yardımı Bugün Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Törenle

28.03.2015 14:52:59 0
AK PARTİLİ ADAY ADAYI DEĞER`DEN SURİYELİ  MÜLTECİLERE  YARDIM TIRI

Ak Parti Mardin Milletvekili aday adayı Mehmet Emin Değer'in de Ak Parti Ankara il başkanlığı tarafından düzenlenen‘Bu Çaresizliğe Dur De!’ yardım kampanyasına Bağışladığı  1 Tır Temizlik ve Gıda yardımı Bugün Atatürk Kültür Merkezinde  düzenlenen Törenle yola çıktı.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından , Şubat ayında Suriyeli kardeşlerimiz için başlatılan ‘Bu Çaresizliğe Dur De!’ yardım kampanyası kapsamında toplanan 65 Tır  yardım Malzemesi Kahramanmaraş’taki dağıtım noktasına  Bugün Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle yola çıktı.
Ak Parti Mardin Milletvekili aday adayı Mehmet Emin Değer'in de Ak Parti Ankara il başkanlığı tarafından düzenlenen‘Bu Çaresizliğe Dur De!’ yardım kampanyasına  1 Tır Temizlik ve Gıda yardımında bulunduğu Öğrenildi.
Başkent’te yaşayanlar başta olmak üzere, kamplarda yaşayan Suriyelilerin barınma, ısınma, gıda ve eğitim gibi birçok konuda yardımına koşan Ankara Büyükşehir Belediyesi ve kuruşları bu kez de Kahramanmaraş’taki kamplarda yaşayan Suriyeliler ve Iraklı Türkmenler için yardım kampanyası düzenledi. 
Ak Parti Ankara il Başkanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından “Bu Çaresizliğe Dur” adı altında düzenlenen kampanya ile Suriyeli mülteciler ve Iraklı Türkmenlere verilmek üzere 39 TIR dolusu yardım toplandı. 
Kampanya sonucu Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarınca toplanan 39 TIR dolusu yardımın; 13 TIR’ı giyim ve ev eşyası, 7 TIR’ı beyaz eşya, 6 TIR’ı Gıda ve Temizlik Malzemesi, 13 TIR’ı ise bebek bezi, hijyenik malzemeler, kırtasiye ve oyuncak gibi malzemelerden oluşuyor.
 
Yardımların yola çıkması Nedeniyle Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde Düzenlenen Törene Katılan AK PARTİ Mardin Milletvekili Aday Adayı Mehmet Emin Değer Suriyeli kardeşlerimiz için yola çıkan kervana 1 Tır temizlik maddesi ile katıldı. Yardımlaşmayı bir yaşam biçimi olarak kabul eden Değer, hayatımız başta olmak üzere herşey bize emanet olarak verilmiş, bize düşen imkanlarımızı doğru yerde, doğru şekilde kullanmaktır, diyerek daha önce olduğu gibi bundan sonra da yardım etmeye devam edeceğini beyan etti. Bunu bir fedakarlık olarak değil bir görev olarak algıladığını dile getiren Değer, siyasi çalışmalarını da dünyada huzur, güven ve kardeşlik için yaptığını tekrarladı...
Ak Parti Ankara İl Başkanlığı Tarafından Organize edilen törene,Ak Parti Ankara İl Başkanı M.Nedim Yamalı,İl Yönetimi,Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan,Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek,İlçe Belediye Başkanları ve Ak Parti Mardin Milletvekili aday adayı Mehmet Emin Değer ve Abdullah Değer katıldı.
 
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek’in de katılımıyla gerçekleştirilen  ‘Umut Konvoyu Hareket Töreni’nde bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı  Akdoğan, Yemen'de olan nedir? Müslümanın, Müslümanı katetmesidir. Bunlara biz dur demek durumundayız" dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Ankara İl Başkanlığının düzenlediği, Sosyal İşler Başkanlığı'nın koordine ettiği 'Bu çaresizliğe Dur De' sloganıyla başlatılan yardım kampanyasında toplanan 65 Tırlık  yardım konvoyunun Kahramanmaraş'a uğurlama törenine katıldı.
 
Törendebir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suriye meselesinin büyük güçler tarafından kurban edildiğine dikkat çekerek, "Suriye'de yüz binlerce insan hayatını kaybetti. Milyonlarca insan evini barkını kaybetti. Orta Doğu'da birçok ülke de yaşananları görüyorsunuz. Bunlar bir dirayetsiz ülkelerin tavırlarının, acımasızlıklarının sonucudur. Sorumsuz ülkelerin ateşe benzin dökmesinin bir sonucudur. Yemen'de olan nedir? Müslümanın, Müslümanı katletmesidir. Bunlara biz dur demek durumundayız. Ahlaki duruşumuzu, insani duruşumuzu, vicdani duruşumuzu ortaya koymak durumundayız. Bizim petrol rezervlerimiz yok. Doğalgazımız yok ama vicdanımız var. Vicdanımızın sesine göre hareket etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
 
Yapılan yardımlarda önemli olan devamlılığı sağlamak olduğunu ifade eden Akdoğan, "Yardımın da devamlı olanı makbuldür. Bu yüzden yardımlarınıza da devam etmek durumundayız" ifadelerini kullandı.Türkiye'nin Suriye'ye bugüne kadar 5 buçuk milyar dolar yardım yaptığını belirterek, "Biz mazlumun kimliğini sormuyoruz, darda kalan kim varsa yardım elini uzatıyoruz" dedi.
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
HABER:ABDULLAH ORTAÇ