AK PARTİLİ ERCİK,"DÜNYAYA DEMOKRASİ DERSİ VERDİK"

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Mersin İl Başkanı Cesim Ercik,"Cumhuriyet tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanı, millet, hükümet ve muhalefet partileri biraraya gelerek "demokrasi ve şehitlere saygı" mitingi düzenleyerek Türkiye`den dünyaya demokrasi dersi

8.08.2016 14:07:04 0
AK PARTİLİ ERCİK,

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Mersin İl Başkanı Cesim Ercik,"Cumhuriyet tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanı, millet, hükümet ve muhalefet partileri biraraya gelerek "demokrasi ve şehitlere saygı" mitingi düzenleyerek Türkiye'den dünyaya demokrasi dersi verdik" dedi.

"Demokrasi ve Şehitlere Saygı" mitingini değerlendiren Cesim Ercik, "Demokrasi ve Şehitlere Saygı Mitingi İstanbul Yenikapı ile beraber tüm yurtta olduğu gibi Mersin'de de birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yapıldı.Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.Muhteşem bir tablo vardı.24 gündür bu ülke üzerinde oynan karanlık oyunu bozmak için sürekli bu meydanı sürekli kendi varlığını ve şehrini savunmak için mücadele eden tüm Mersinlileri saygıyla selamlıyorum" dedi.

Demokrasi nöbetlerinin taçlandırıldığı dünyaya ders niteliğinde bir miting gerçekleştirildiğini belirten Ercik,açıklamasına şöyle devam etti: "Yakın siyasi tarihinin en vahşi, en dehşetli ve tarihine kara leke olarak geçecek bir gün yaşadık. O günü yaşarken adeta kıyameti yaşadık. 15 Temmuz gecesini karanlık bir tarih olarak tarih sayfasına yazmak isteyenlere karşı halkımız dik durdu. 24 gündür 24 gecedir sabahlara kadar bu ülkenin geleceğini tekrar onarmak için nöbet tutan halkımız adeta darbecilere darbe yaptı. FETÖ'cülerin 40 yıllık ihanet örgütlenmesini birkaç saat içerisinde yerle bir eden tek halk oldu.Allah bir daha milletimize böyle sıkıntılı günler yaşatmasın.

15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da Allah'tan şifa diliyorum. Bu meydanda bizlerle olan tüm halkımıza teşekkür ediyor, dualarımızın kabul olmasını diliyorum."Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56