AK PARTİNİN MERSİN`DE MUHTEMEL ADAYI; İLHAN KARAÇAY

AK Parti?nin, Mersin?de CHP?nin muhtemel bir Fikri Sağlar adaylığına karşı silahı İlhan Karaçay.

20.11.2018 11:14:04 0
AK PARTİNİN MERSİN`DE MUHTEMEL ADAYI; İLHAN KARAÇAY

 

AK Parti Kurmaylarına verilen bir raporda, CHP’nin Fikri Sağlar’ı aday göstermesi halinde kazanma şansının yüksek olduğu, buna karşın AK Parti’nin mevcut oylarını artırabilmesi için en güçlü rakip adayın İlhan Karaçay olduğu belirtiliyor.

 

Aday adayı olması istenen İlhan Karaçay, ‘Ankara’dan sağlam bir onay gelmezse, aday adayı olmam’ ısrarını sürdürdü.

 

MERSİN, (ARTUKLUHABER)- 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerdeki yarış kıyasıya devam ediyor. Siyasi partilerin, özellikle büyük şehirlerde kazanabilmek için, şapkadan tavşan çıkarma gibi atraksiyonları da hızla devam ediyor.


Siyasi partiler, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi, Adana ve Mersin’i de ciddiyetle ele almış durumdalar.
Bize gelen bir duyuma göre, AK Parti Mersin’de, CHP’nin muhtemel bir Fikri Sağlar adaylığına karşı, İlhan Karaçay silahını kullanmaya hazırlanmış.

 

AK Parti’nin Ankara’daki kurmaylarına verilen bir rapora göre, CHP’nin Fikri Sağlar’ı aday göstermesi halinde kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Fikri Sağlar’ı Mersin’de zorlayacak tek ismin ise İlhan Karaçay olduğu belirtiliyor.
Hollanda’da yaşayan ve son yıllarda yarı Hollanda ve yarı Mersin’de yaşamını sürdüren İlhan Karaçay, aslında CHP kökenli ünlü bir gazeteci. İlhan Karaçay’ın CHP kökenli olmasına rağmen AK Parti adaylığını kabul etme ihtimali de çok yüksek. Zira, aynı İlhan Karaçay, 1984’te yapılan yerel seçimlerde Doğru Yol’un adaylık teklifini kabul etmiş ve seçimlere katılmıştı.


 

Herkesin bildiği ve AK Parti’ye giden raporda belirtildiği gibi, Mersin CHP’nin kalesidir. CHP, 1984’de  kadar  her seçimde Mersin’de en büyük parti olmuştur. 1984’te yapılan seçimlerde Halkçı Parti’nin adayı Kaya Mutlu ile SODEP’in adayı Aklan Yürekli CHP kökenlilerin oylarını bölerken, Doğru Yol’un adayı İlhan Karaçay da, özellikle Arap kökenli CHP’li seçmenlerin oylarını parçalayınca, ANAP’ın adayı Okan Merzeci aradan fırlamış ve seçimi kazanmıştı.

 

Mersin’de yapılan son anketlere göre, CHP ile AK Parti’nin oyları başa baş gidiyor. CHP’nin Fikri Sağlar’ı aday göstermesi halinde, seçimi kıl payı kazanma ihtimali ağırlık kazanıyor. İşte, böyle bir ortamda AK Parti’nin seçim düşünürlerinin aklına İlhan Karaçay adı gelmiş. AK Parti’nin Ankara’daki seçim düşünürleri, şu anda Mersin’de bulunan İlhan Karaçay’a, aday adayı olması için teklifte bulunmuşlar. Ne var ki deneyimli İlhan Karaçay, ‘1984’teki seçimlerde Doğru Yol’un aday adaylığı için 10 isim vardı. Bana Ankara’dan rahmetli Demirel’in garanti vermesi sonucunda aday adayı olmuştum. Şimdi de Ankara’dan kesin bir onay gelmesini isterim. Kendimi gülünç duruma düşüremem’ dediği söyleniyor.

 

Konuyla ilgili olarak, arayıp sorduğumuz İlhan Karaçay çok ketum davranıyor. Haber portalımızın yazarı da olan İlhan Karaçay’ın ağzından laf almak imkansız oldu ama, duyumlarımızın aksinde de bir şey duymadık.

                                                           ***********

Görüntünün olası içeriği: İlhan Karacay, gülümsüyor, yazı

Fotoğraf’ta, İlhan Karaçay’ın 1984 seçimlerindeki Doğru Yol broşürü görülüyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56