AK PARTİ ARTUKLU`DA YÖNETİM GÜVEN TAZELEDİ

Ak Parti Artuklu ilçe Kongresi yoğun bir katılım ile Mardin Yay Grand otelde gerçekleştirildi.

Mardin 6.12.2014 20:39:11 0
AK PARTİ ARTUKLU`DA YÖNETİM GÜVEN TAZELEDİ

Ak Parti Artuklu ilçe Kongresi yoğun bir katılım ile Mardin Yay Grand otelde gerçekleştirildi.AK Parti Artuklu İlçe Kongresine katılan ve burada yaptığı konuşmasında Partililere hitap eden Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Eğer bugün Kürtler bazı haklara sahip olduysa bu silahlı mücadele ile olmamıştır. Aksine bu silahlı mücadeleye rağmen olmuştur" dedi.

Mardin Milletvekilleri Muammer Güler,Abdurrahim Akdağ ve Gönül Bekin Şahkullubey,İl Başkanı İbrahim Fide`nin ve İlçe Başkanlarının katıldığı kongrede Tek liste ile Girilen seçimlerde Artuklu İlçe Yönetimi güven tazeleyerek yeniden seçildi.

Ak Parti Genel Başkan Yardimcısı Yasin Aktay,Artuklu ilçesinde Yay Grand Otelde gerçekleştirilen AK Parti İlçe Kongresi`nde yaptığı konuşmada, AK Parti`nin kurulmasıyla Türkiye`de birçok şeyin değiştiğini, dünyanın hiçbir yerinde AK Parti gibi girdiği 9 seçimde üste üste oylarını artıran bir partinin bulunmadığını söyledi.

AK Parti ile ülkede sessiz bir devrim yaşandığını, Kürt sorununun kendi dönemlerinde çözüldüğünü anlatan Aktay, Kürt sorunu adına tartışılmayacak hiçbir konunun kalmadığını, tartışmaktan ve düşünmekten korkmadıklarını kaydetti.

Aktay, "Çözüm süreci şiddet sorununun bitmesiyle ilgilidir. Artık Kürtler ile ilgili bu ülkenin bir sorunu kalmamıştır. Silahlı yapı, terör ile ilgili bir sorunu kalmıştır" dedi.

"Bir takım insanların kendi meramlarını ancak silahla ifade edebileceklerini zannediyor olmalarından, düşünmelerinden mütevellit bir sorunumuz vardır" diyen Aktay, artık bunlara gerek kalmadığını vurguladı.

Aktay, şöyle devam etti:

"Eğer gerçekten Kürtleri düşünüyorsanız, bu şekilde Kürtlerin hakkını savunamazsınız. Eskiden Kürtlerin inkar edildiği bir dönemde bir miktar mazeretiniz vardı. Kürtlere ayrımcılılık yapıldığı, Kürtlerin her türlü haksızlığa uğratıldığı ortamlarda bir nebze mazeretiniz vardı. Aslında şiddetin hiçbir şekilde mazereti olamaz. Ama bugün şiddeti mazur görmenin zemini ve gereği yoktur. İşte bazıları diyor ki bizim verdiğimiz mücadele sonrasında Kürtler bazı haklara kavuştular. Hayır, kesinlikle öyle bir şey yoktur. Eğer bugün Kürtler bazı haklara sahip olduysa bu silahlı mücadele ile olmamıştır. Aksine bu silahlı mücadeleye rağmen olmuştur."

Kobani meselesinde kendilerinin töhmet altında bırakıldığını aktaran Aktay, "Kobani eylemlerinde Türkiye Türkiye olalı böyle bir zulüm görmedi diyebiliriz. Kobani meselesinde öyle bir hava verildi ki biz gelen mültecilere ayrımcılık yapıyormuşuz gibi bir hava vermeye çalıştılar" ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar 1 milyon 650 bin Suriyeli mültecinin kabul edildiğini dile getiren Aktay, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bunların arasında hiçbir şekilde ayrımcılılık yapmadık. Bakın bugün Kürt meselesine çok sahip çıktığını iddia eden Avrupa şu ana kadar 100 bin mülteciyi bile alamadı. Aldıklarını da seçerek alıyor. İşte doktorlar, mühendisler bu şekilde olanları alıyor. Sadece 2 gün içerisinde 192 bin Kobanili kardeşlerimizi Türkiye`ye kabul ettik ve onları en iyi şekilde misafir ettik."dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, seçime tek liste ile girenAv.Olcay Sekizkardeş yeniden AK Parti İlçe Başkanlığına seçildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN



20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24