AK PARTİ ``MARDİN```İ GÖZDEN Mİ ÇIKARDI I?

30 Mart 2014 Tarihinde yapılacak Mahalli Seçim de ilk kez Büyükşehir olarak Belediye Başkanı Seçilecek Mardin'de 17 Aralık Depremi sonrasında ilginç şeyler yaşanıyor.

Polisiye Haberler 11.01.2014 17:03:09 0
AK PARTİ ``MARDİN```İ GÖZDEN Mİ  ÇIKARDI I?

 30 Mart 2014 Tarihinde yapılacak Mahalli Seçim de ilk kez Büyükşehir olarak Belediye Başkanı Seçilecek Mardin’de 17 Aralık Depremi sonrasında ilginç şeyler yaşanıyor.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ak Parti’den Aday Gösterilen Mehmet Vejdi Kahraman ve zamanın İçişleri Bakanı Muammer Güler’in Havaalanından Mardin’e gelişi sırasında 1500 Araçlık konvoyla Başbakan Gibi Karşılanmasının ardından Büyük umutlar ve Beklentilerin yaşatılmasının ve Parti tabanında Seçimin kesin Galibi havasının yaratılmasının ardından, 1 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen Ak Parti İl Başkanlığı ve Aday Mehmet Vejdi Kahraman’ın Seçim Komitelerinin, Seçim Bürolarında Çay ve kahve ikramı ile Taziye ziyaretlerinden başka herhangi bir seçim çalışmasının  yapılmaması ve sadece bzaı  ilçe teşkilatları tarafından organize edilen ilçelere  gidilerek çay-kahve ikramı ile sohbetlerden oluşan  ve sönük geçen seçim çalışmalarının yürütüldüğü, Bölge Milletvekillerinin Seçim çalışmalarına  katkıda  bulunmaması Bugüne kadar geniş katılımlı seçim çalışmasının yapılamaması Mardinli vatandaşların kafasını karıştırmış durumda.

Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Ortaç’a ulaşanyazılı  Maillerden ve birebir yapılan Telefon Görüşmelerinden elde edilen bilgilere göre , Ak Parti Mardin Teşkilatının umutsuzluk içerisinde olduğu, Ak parti il Yönetimi içerisinde çatlaklar oluştuğu ve Fikir ayrılıkları nedeniyle bazı yönetim kurulu üyelerinin seçim çalışmalarınabilerek  katılmadığı yönünde bilgiler ulaşıyor.

Üstüne üstlük Mardin Belediye Başkanı M.Beşir Ayanoğlu’nun da seçimde aday gösterilmemesi nedeniyleMardin Belediyesinde  işleri yavaşlattığı ve Belediye hizmetlerinde yavaşlama ve aksaklıkların yaşanmasının da Seçimlere az zaman kala, Mardinli vatandaşların Tepkisine neden olduğu ifade ediliyor, Geçen ay içerisinde Yoğun Kar yağışının ardından Mardin’de yaşamın felce uğratıldığı, Kar ve buz temizleme çalışmalarının çok geç başlaması nedeniyle Şehir içi ve Şehirlerarası ulaşımın Felce uğramasının Vatandaşları Perişan ettiği Mardinli vatandaşlar tarafından dile getiriliyor.

17 Aralık depremi sonrası İçişleri Bakanlığı görevinden İstifa eden İçileri eski Bakanı ve Mardin Ak Parti Milletvekili Muammer Güler’in de İstifasının ardından Mardin’e hiç gelmemesi, Ak Parti üst kademesinden Hiç bir kimsenin Mardin’e gelmemesi Mardin teşkilatının yalnız bırakıldığı ve Şehrin Kaderine terk edildiği yönünde kafalarda düşüncelerin oluşmasına neden oluyor.

Diğer Partilerin ilçe adaylarını belirleyip açıklamalarına rağmen Ak Partinin Mardin içe adaylarını bugüne kadar açıklaması da ayrı bir engel oluşturuyor.

Yerel seçimler için Gezici adlı şirket tarafından yapılan son anket, Mardin Belediye Başkanlığını, BDP`nin kazanabileceğini ortaya koydu. Ankette, BDP`nin yüzde 46.8, AKP`nin ise 45.7 oyu çıktı. ORC araştırma şirketinin anketine göre de BDP, AKP ile son yerel seçimde arasında bulunan yüzde 9 oranındaki oy farkını kapattı ve AKP`yi bir puan da geçti. 

Son genel seçimde de Mardin’de AKP`nin yerel seçime göre oyları düşmüş ve yüzde 32 oy ile 3 milletvekilliği kazanmıştı. BDP kökenli bağımsızlar, Ahmet Türk, Gülseren Yıldırım ve Erol Dora da seçimi kazanmıştı. 2009 yerel seçimlerinde ise AKP yüzde 45 ve 15 bin 126 oy ile Mardin Belediye Başkanlığını aldı. O zamanlar DTP adını taşıyan bugünkü BDP ise, yüzde 36 ve 12 bin 108 oy toplamıştı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,25% 0,11
  • EURO

    34,76% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2456,18% 0,98
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88