MARDİN`DE AK PARTİ`DE TEMAYÜL YOKLAMASI...

AK Parti, büyükşehir statüsünü yeni kazanan Şanlıurfa, Hatay, Manisa, Balıkesir, Kahramanmaraş, Van, Aydın, Denizli, Tekirdağ, Muğla, Mardin, Malatya, Trabzon ve Ordu`da, bugün temayül yoklaması yapıyor.

Polisiye Haberler 9.11.2013 13:05:28 0
MARDİN`DE AK PARTİ`DE TEMAYÜL YOKLAMASI...

AK Parti, büyükşehir statüsünü yeni kazanan Şanlıurfa, Hatay, Manisa, Balıkesir, Kahramanmaraş, Van, Aydın, Denizli, Tekirdağ, Muğla, Mardin, Malatya, Trabzon ve Ordu`da, bugün temayül yoklaması yapıyor.

AK Parti, büyükşehir statüsünü yeni kazanan Şanlıurfa, Hatay, Manisa, Balıkesir, Kahramanmaraş, Van, Aydın, Denizli, Tekirdağ, Muğla, Mardin, Malatya, Trabzon  ve Ordu`da, yarın temayül yoklaması yapılacak. Yaklaşık 63 bin kişinin katılmasının beklendiği yoklama için 260 sandık kurulacak. Temayül yoklamaları, diğer 51 ilde ise Önümüzdeki hafta sonu yani 16-17 Kasım`da yapılacak.

Kuzey Avrupa gezisinin son durağı olan Polonya’dan ayrılmadan önce gazetecilerle bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,``Kesinleşen adayları art arda açıklayacağız: Bu pazar 14 büyük şehrin temayül yoklamalarını alacağız. 30 büyük şehir bitmiş olacak. Kalan 51 ilin yoklaması da haftaya gelecek. Mutmain olduğumuz, kanaatimiz kesinleşen illerin adaylarını art arda açıklamaya başlarız. .” açıklamasında bulundu.

 Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, AK Parti Mardin   İl Başkanı İbrahim Fide , AK Parti Artuklu ilçe Başkanı Medeni Çelik  ve çok sayıda partili salonda yerini almış durumda.  

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli   başkanlığında bir komisyon nezaretinde oy kullanma işlemi gerçekleştiriliyor.Partililerin yoğun katılımda bulunduğu Temayül Yoklması sabah saatlerinde başladı.

Sürekli anonslar ve uyarılar yapılarak aday adaylarının salon dışında kalmaları istendi. Ayrıca oyların görünmeyecek bir şekilde kullanılması uyarısı da  yapılıyor.


16 İLDE DAHA ÖNCE YAPILMIŞTI

AK Parti`de yerel seçimlere yönelik çalışmalar kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Gaziantep, Konya, Kayseri, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Mersin, İzmit, Sakarya ve Samsun`da 27 Ekim`de temayül yoklaması yapılmıştı.

TEMAYÜL YOKLAMASI SONUÇLARINI BAŞBAKAN ERDOĞAN VE ÜST KURUL GÖRECEK

Bu şehirlerde kurulan ve daha sonra parti genel merkezine getirilen sandıklar, 11 Kasım`daki Temayül Üst Kurulu öncesinde açılacak ve oylar sayılacak. Temayül sonuçları kamuoyu ve teşkilatla paylaşılmayacak, sadecce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan  başkanlığında toplanması planlanan Temayül Üst Kurulu`nda değerlendirilecek. Temayül yoklaması sonuçları kesinlikle Adaylık için tek belirleyici olmayacak Son Kararı Parti Yönetimi alacak.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00