AK PARTİLİ GÜL MARDİN ŞATANA KONAĞINI ZİYARET ETTİ

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı`na katılmak üzere Mardin'e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Şahtana Konağı adıyla bilinen Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Tesisleri'ni ziyaret etti.

Mardin 31.10.2014 12:26:42 0
AK PARTİLİ GÜL MARDİN ŞATANA KONAĞINI ZİYARET ETTİ

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı`na katılmak üzere Mardin’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Şahtana Konağı adıyla bilinen Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Tesisleri’ni ziyaret etti.


Üniversite Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen,  Şahtana Konağı Tesis Müdürü ve Genel Sekreter Yardımcısı Halise Fide’nin de hazır bulunduğu ziyarette, binanın restorasyon ve tadilat çalışmaları hakkında bilgi verilerek tesisin idari ve konaklama bölümleri gezildi.

1890 yılında Mimarbaşı Sarkoz Lole tarafından yapılan tarihi binanın PTT Genel Müdürlüğünden kiralandığını belirten Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay:

“Gittikçe gelişen turizm sektörünün eğitimli personel ihtiyacını karşılamak ve Mardin’in, sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunmak amacıyla üniversite olarak sürekli gayret içindeyiz ”dedi.

Turizm ve eğitimin birleştirilerek turizmin sahip olduğu potansiyelin gelişmesinde Üniversite olarak büyük katkılar sunacaklarının altını da çizen rektör Omay, bu çalışmayla şehir turizmine katkı sağlamak ve turizm olgusu ile ilgili sosyal farkındalık yaratacaklarını ifade etti.

Kadim medeniyetlerin birikimlerini taşıyan Mardin’de Artuklu Üniversitesi’nin şehre büyük bir katma değer oluşturduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Şahtana Konağı’nın tarihi ve mimari özelliğine karşı duyduğu hayranlığı dile getirerek, böylesine bir yapının Mardin’e kazandırılmasından dolayı verdikleri çaba için üniversite yetkililerine teşekkür etti.

Bina alanı ve işleyişiyle ilgili olarak, 1143 m² kapalı ve 517 m² açık alana sahip olduğu bilgisini veren Genel Sekreter Yardımcısı Halise Fide, tarihi Mardin’de bulunan ve butik otel tarzında ve sosyal tesis alanı şeklinde faaliyete başlayacak olan yapının dokuz oda, bir restoran ve iki idari birimden oluştuğu bilgisini verdi.

Şahtana Konağı’nın ünivesitede görev yapan tüm idari ve akademik personeli için lokal hizmeti vereceğini belirten Fide, tesisin tüm öğrencilere ve vatandaşlara açık olacağını söyledi.

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
HABER:CESUR FALAY

42° / 27.9°
  • BIST 100

    10771,36%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79