AK PARTİLİ VEKİLDEN TELEFON SAVUNMASI

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, "Ali İsmail Korkmaz`ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan polis memurunun ailesiyle telefonda görüştüğüne ilişkin gazetelerde yer alan haberler" üzerine parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

Gündem 15.07.2014 18:27:05 0
AK PARTİLİ VEKİLDEN TELEFON SAVUNMASI

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, "Ali İsmail Korkmaz`ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan polis memurunun ailesiyle telefonda görüştüğüne ilişkin gazetelerde yer alan haberler" üzerine parlamentoda basın toplantısı düzenledi. 

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, "Haberlerde adı geçen polis memuru (Ali İsmail Korkmaz`ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan) ile herhangi bir tanışıklığım ve ilişkim sözkonusu değildir. Polis memurunun bizzat şahsıyla da telefon görüşmesi yapmadım" dedi. 

Bu haberlerde sözkonusu davada yargılanan polis memurunun tutuklandıktan sonra kendisi ile 4 kez telefonda görüştüğünün iddia edildiğini, "davanın sanıklarını koruduğu imasıyla" şahsı ve partisinin hedef gösterildiğini belirten Özdemir, "Bu haberler tamamen manipülasyon amaçlı olup gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Haberlerde adı geçen polis memuru ile herhangi bir tanışıklığım ve ilişkim sözkonusu değildir. Polis memurunun bizzat şahsıyla da telefon görüşmesi yapmadım" dedi. 

Özdemir, Batman`da yerel gazetelerde ve Google`da cep telefon numarasının yer aldığını ifade ederek, şöyle konuştu: 

"İsteyen kişi bana çok rahatlıkla ulaşabiliyor. Batman`da 4 yıl görev yapan polis memurunun ailesi de bana bu çerçevede buradan ulaşıyor. Ben 20 yıldır siyasetin içerisindeyim. Vatandaşlar her türlü konuda bana ulaşır; kimisi günlük işi için, kimisi mağduriyeti için, kimisi başka bir işi için ulaşır. Meclis`te çok yoğun çalışmalar sırasında telefonları kapatmıyor, yönlendiriyoruz. Daha sonra da arayanlara dönüyoruz. Söz konusu görüşme de bir sene önce oldu. Benim bir sene önce ne konuştuğumu hatırlamam mümkün değil. Ama hatırladığım kadarıyla... Görüşme yapılan telefon bana ait, ancak ailemin kullandığı bir telefon. O telefonu arıyorlar, eşim de beni arayarak, `Eskişehir`den bir vatandaşın aradığını, sıkıntısının olduğunu ve diğer numaramı istediğini` söyledi. Ben de bunun üzerine `numarayı verin, ben arayayım` dedim ve aradım. İkinci, üçüncü ve dördüncü görüşmelerin ne şekilde olduğunu bilmiyorum, işin esası budur. 

Vatandaş bize, `tehditler aldıklarını, linç girişiminde bulunulduğunu, haksızlık yapıldığını` anlattı; bize kızcağızın söylediği şeyler bunlar... Biz de ona hukuki yolu gösterdik, yapabileceğimiz herhangi bir şeyin olmadığını, `babanızı gözaltına aldılarsa bir avukat tutmanızı`, o avukatın hukuki süreci takip edeceğini söyledik, telkinlerde bulunduk." 

Özdemir, 3 günlük süreç içerisinde, sorumsuzca yapılan bir haberden sonra kendisine yapılmayan hakaret kalmadığını, telefonda, sosyal medyada ve mesajlarla tehdit edildiğini ifade ederek, kendisi ve aile fertlerinin başına bir şey gelmesi durumunda, haberi yapan gazeteci ve sorumsuzca hareket eden siyasetçilerin sorumlu olacağını belirterek, suç duyurusunda bulundu. 

Bir milletvekilinin bu süreci soru önergesine konu yaptığını belirten Özdemir, "Bu milletvekili arkadaşım herkesi kendisi gibi bildiği için, eli kanlı veya eli kirli olan işlerde olan herkesle bir şekilde münasebetleri olduğu için bizleri de o şekilde görüyor" diye konuştu. 

Ziver Özdemir, sorumlu siyaset yaptıklarını, millete hizmet etmenin derdinde olduklarını söyleyerek, o süreçte hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. 

"Polise rapor alınması için herhangi bir temasınız, bağlantınız oldu mu?" sorusu üzerine Özdemir, "Ne alakası var? Benim polis memuru arkadaşla telefonla bir görüşmüşlüğüm olmamıştır. Benim alnım açık, bu konularda hiç kimseye de eyvallahım olmaz" dedi. 



``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00