AKARYAKIT HIRSIZLARINA BÜYÜK DARBE

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada Mardin, Diyarbakır, Antalya, İstanbul, Kocaeli ve Batman illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, BOTAŞ``a ait boru hatlarından akaryakıt hırsızlığı yapan bir şebeke çökertildi.

21.01.2016 21:11:47 0
AKARYAKIT HIRSIZLARINA BÜYÜK DARBE

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada Mardin, Diyarbakır, Antalya, İstanbul, Kocaeli ve Batman illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, BOTAŞ''a ait boru hatlarından akaryakıt hırsızlığı yapan bir şebeke çökertildi. 

Mardin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mardin ve Diyarbakır'dan geçmekte olan Dörtyol BOTAŞ boru hattındanlık yapan ve ham petrolü karışımlı kaçak a dönüştüren şüpheliler ile ilgili yapılan çalışmalarda, Mardin, Batman, Diyarbakır ve Kahramanmaraş illerinde olmak üzere 7 farklı olayda toplam; 157 bin 936 litre kaçak akaryakıt (ham petrol-karışımlı akaryakıt) ve kaçak akaryakıt sevkiyatında kullanılan 7 araç (kamyon-tanker-çekici) ele geçirildi.

Mardin Valiliğinden yapılan yazılı açıklama şöyle:

''Mardin ve Diyarbakır’dan geçmekte olan Dörtyol BOTAŞ boru hattından hırsızlık yapan ve ham petrolü karışımlı kaçak akaryakıta dönüştüren şüpheliler hakkında yapılan çalışmalarda;  Mardin, Batman, Diyarbakır ve Kahramanmaraş illerinde olmak üzere 7 farklı olayda toplam; 157.936 litre kaçak akaryakıt (ham petrol-karışımlı akaryakıt)  ve kaçak akaryakıt sevkiyatında kullanılan 7 araç (Kamyon-Tanker-Çekici) ele geçirilmiştir.

Mardin Midyat Düzoba mevkiindeki kaçakçıların rafineri olarak kullandığı tespit edilen yer mühürlenmiş, içerisindeki kaçak akaryakıt ve ekipmanlara el konulmuştur.

Dörtyol BOTAŞ Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan petrol kaybına ilişkin tespitte toplam 2.176.525,43 TL’lik petrol kaybının olduğu belirlenmiş, Şüphelilerin  bu finansmandan bölücü terör örgütü PKK’ya para aktardıkları tespit edilmiştir.

Ayrıca Artuklu/Mardin, Kızıltepe/Mardin, Derik/Mardin, Nusaybin/Mardin, Diyarbakır, Antalya, İstanbul, Kocaeli ve Batman adreslerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda ise;

Diyarbakır ili Elazığ Yolu üzeri Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir Yağ Fabrikasında yapılan aramada fabrikanın kaçak rafineri tesisi olduğu tespit edilmiş ve tesis içerisinde ham petrol atığı olduğu düşünülen 23.025 lt menşei belli olmayan petrol artıkları ele geçirilmiştir.

Savcılığa sevk edilen 26 şahıstan 2’si savcılıkça serbest bırakılmış, mahkemeye sevk edilen şahıslardan 6’sı adli kontrol ve yurt dışı yasağı tedbiriyle serbest bırakılmış, 18 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.''Denildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04