AKDAĞ, SİGORTACILIK EK İŞİMİZ DEĞİL TEK İŞİMİZDİR

Finansal İnovasyon ve Sigortacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaser AKDAĞ, yetkisiz ve levha kaydı olmayan işletmeler ile ilgili olarak yaptıkları çalışmaları açıkladı.

17.01.2021 16:53:00 0
AKDAĞ, SİGORTACILIK EK İŞİMİZ DEĞİL TEK İŞİMİZDİR

Finansal İnovasyon ve Sigortacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaser AKDAĞ, yetkisiz ve levha kaydı olmayan işletmeler ile ilgili olarak yaptıkları çalışmaları açıkladı.

 

Akdağ, ilimizde yaygınlaşan ve Sigortacılık mesleğimize zarar vermeye başlayan merdiven altı veya korsan olarak tabir edilen işletmelerin çoğalmasından dolayı dernek üyelerimizden gelen talepler neticesinde bağlı bulunduğumuz ticaret odalarına üyelerimiz derneğimiz adına ve şahsi olarak 5684 sayılı sigortacılık kanununa göre gerekli denetimlerin yapılması ve tedbirlerin alınması husus ile ilgili başvuruda bulunduk.

 

Derneğimizin talebi doğrultusunda 28.12.2020 tarihinde ticaret odasında toplantı yapılması kararlaştırılmış, toplantıya sigortacılık meslek komitesi başkanı ve il delegemiz de davet edilerek, yapılması gerekenler hususunda Ticaret Odası Yetkileri ile yapılan toplantının neticesinde, farkındalık ve kamuoyu oluşması adına sigortacılık mesleğini icra eden acentelere ve  diğer meslek grupları başkanlarına Ticaret Odası tarafından yazılı metin posta yolu ile iletilmiştir.

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı,  Sigortacılık Özel Emeklilik ve Denetleme ve Düzenleme Kurumu  (SEDDK), Ticaret Odası ve Mardin Valiliği’ne de talepte bulunarak, Sigortacılık ek işimiz değil tek işimizdir, Yetkisiz,  Levha kayıtsız ve Vergi ödemeden Sigortacılık yapmanın suç olduğu belirterek denetim yapmalarını talep ettik.

 

 Akdağ konuşmasının devamında; Mesleğimizin gelişimi ve saygınlığı için her bir meslektaşımızın üzerlerine düşen sorumluluklar hususunda gerekli hassasiyeti gösterecekleri inancındayım. Sinerjimizi mesleğimiz ile ilgili olan diğer problemlerim çözümü için kullanmamız gerektiğinin farkındayız, yerel problemlerden sıyrılıp bütüncül bir şekilde hareket edip sesimizin daha gür ve haklı taleplerimizin yerine getirilmesi üzerinde yoğunlaşmalıyız. Meslektaşlarımız ile yapmış olduğumuz bireysel veya farklı toplantı alanlarında aynı fikir ve düşünceleri paylaştıkları için kendilerine Finansal İnovasyon ve Sigortacılar Derneği  (FİNSD) adına teşekkür ederim.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


13.3° / 9°
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00