Akdeniz Rotary Kulübü?nün EVKA Projesi 10 yıldır devam ediyor

Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Neslihan Uslu, ev kadınlarını bilinçlendirmeyi amaçlayan Ev Kadınları Eğitimi Projesi?nin (EVKA) 10 yıldır devam ettiğini belirterek, ?Amacımız kadınlarımızı bilinçlendirmek. Eğitilmiş bir kadın, eğitimli bir nesil demektir?

6.12.2016 10:04:55 0
Akdeniz Rotary Kulübü?nün EVKA Projesi 10 yıldır devam ediyor

Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Neslihan Uslu, ev kadınlarını bilinçlendirmeyi amaçlayan Ev Kadınları Eğitimi Projesi’nin (EVKA) 10 yıldır devam ettiğini belirterek, “Amacımız kadınlarımızı bilinçlendirmek. Eğitilmiş bir kadın, eğitimli bir nesil demektir” dedi.

Mersin Akdeniz Rotary Kulübü’nün Ev Kadınları Eğitimi Projesi (EVKA) kapsamında gerçekleştirdiği eğitimler sürüyor.

 “Rotary insanlığa hizmet eder” sloganıyla özellikle eğitim alanında önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini anımsatan Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Neslihan Uslu, sağlıklı nesiller için kadınların eğitimlerinin, özgüvenlerinin önemli olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Ev Kadınları Eğitimi Projesi (EVKA), Mersin Akdeniz Rotary Kulübü’nün yaklaşık 10 yıldır yapmış olduğu bir proje. Her yıl yeni başkan bunu mutlaka dönem projeleri içerisine alır. Amacımız ev kadınlarını bilinçlendirmek. Dolayısıyla da güzel gençlerin yetişmesini sağlamak. Kadının eğitim alması, haklarını bilmesi ve özgüveninin olması çok önemli. Çünkü eğitilmiş bir kadın, eğitimli bir nesil demektir.”

EĞİTİMLER SÜRÜYOR

Hafta sonu Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Şubesi’nde “Medeni Hukuk” başlıklı eğitim programında avukat Avni Sönmez’in kadın hakları konusunda bilgiler verdiğini ifade eden Başkan Uslu, eğitimlerin devam edeceğini belirterek, programla ilgili şu bilgileri paylaştı:

“11 Aralık Pazar Günü saat 10.00-12.00 arasında Dr. Dilek Demirsoy, ‘Çocuk gelişimi- koruyucu hekimlik, aşılar ve hijyen’ konularını anlatacak. 18 Aralık Pazar Günü saat 10.00-12.00’da ‘Girişimcilik- iş hayatından kadının yeri’ konulu programımızın konuşmacı konuğu Mehveş Güney Kolukırıkoğlu olacak. Çağımızın en önemli hastalıklarından biri olan kanser konusunda da kadınlarımızı bilinçlendirmek amacıyla ‘Erken Tanı Hayat Kurtarır (Meme kanseri, rahim ağzı kanseri”, “Aile içi şiddet’ konulu bir eğitim gerçekleştireceğiz. 25 Aralık Günü saat 10.00-12.00 arasında gerçekleşen eğitimde Dr. Oğuz Demirsoy konuşmacı olacak. Eğitimlerimiz, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Şubesi’nde gerçekleşecek.”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90