Akdeniz Oyunlarının ardından

Gündem 28.10.2013 10:15:31 0
Akdeniz Oyunlarının ardından

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan;

 

``Yerli de yabancı da Akdeniz oyunlarından memnun``

 

 

``YERLİ VE YABANCI HERKES MEMNUN AYRILDI``

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, Akdeniz Oyunları kapsamında beldede yapılan plaj voleyboluna katılan yerli ve yabancı sporcuların Kızkalesi`nden memnun ayrıldığını söyledi.

Kendisine ait Barbarossa otelin 6. Akdeniz Oyunları köyü olarak hizmet verdiğini dile getiren Çalışkan, Kızkalesi’ne gelen özellikle yabancı konukların çok memnun ayrıldıklarını belirterek, Akdeniz Oyunlarının Mersin`e olağan üstü bir hareketlilik kattığını söyledi.

Çalışkan,  ``Mersin, bu oyunlarla gerçek turizm potansiyelini tanıtma fırsatı yakaladı. Dünyada “güneş, kum, deniz”, ``tarih kültür, inanç ve de alternatif doğa turizminin bir arada bulunduğu birkaç merkez sayabilirsiniz. Ancak Mersin bu özelliklerin tamamına sahiptir.

Akdeniz Oyunlarının Mersin’e kazandırılmasında büyük katkısı bulunan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan’a, Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu’na, Büyükşehir Belediye Başkanımız Macit Özcan’a  teşekkürlerimizi iletiyoruz`` dedi. 

Akdeniz Oyunlarının sona ermesi ile birlikte olumlu katkılarının görülmeye başlandığını söyleyen Çalışkan, Akdeniz Oyunlarının organizasyonunda yer alan İsviçreli organizatör bize, Kızkalesi sahili kumunun çok kaliteli ve ender kumlardan bir olduğunu ve sahilinin de çok uzun olduğunu söyledi ve ülkesinde hala yaşanan kış mevsiminden dolayı, kalabalık bir grupla Mersin’e geleceklerini ve 10 günlük bir rezervasyon yaptırmak istediklerini söylediklerini dile getirdi.

 

 

AHA-MERSİN


Anahtar Kelimeler:
27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04