Akıllı Şehirler BAŞKANLAR OTURUMU ile başlayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İBB Kültür A.Ş.`nin Fira Barcelona ile birlikte organize ettiği Smart City Expo İstanbul 2016 Akıllı Şehirler Fuar ve Kongre`si 1 Haziran Çarşamba günü Haliç Kongre Merkezi`nde başlıyor.

31.05.2016 11:35:50 0
  Akıllı Şehirler BAŞKANLAR OTURUMU ile başlayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İBB Kültür A.Ş.'nin Fira Barcelona ile birlikte organize ettiği Smart City Expo İstanbul 2016 Akıllı Şehirler Fuar ve Kongre'si 1 Haziran Çarşamba günü Haliç Kongre Merkezi'nde başlıyor. 
 
İspanya Eski Başkanı ZAPATERO Akıllı Şehirler İçin İstanbul'da
 
Smart City Expo İstanbul'un 1 Haziran Çarşamba günü saat 09.30'da başlayacak açılış seremonisinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte "Medeniyetler İttifakı Projesi"ni başlatan İspanya Eski Başbakanı Jose Luis Rodriguez ZapateroFira Barcelona adına Ricard Zapatero ve Habitat Genel Sekreter Yardımcısı Aisa Kirabo Kacyira  konuşacak.
 
Akıllı Şehirler BAŞKANLAR OTURUMU ile başlayacak!
 
Ekonomist Ali Çağatay'ın moderatörlüğünde aynı gün gerçekleştirilecek "Başkanlar Oturumu"nda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TopbaşHelsinki Belediye Başkan Yardımcısı Pekka SeuriCasablanca Belediye Başkan Yardımcısı Lakehayli AbdelmalekTebriz Belediye Başkanı Sadegh Najafi konuşmacı olarak katılacak.
Konuşmacılar şehirlerini dönüştürme süreçlerinden ve vizyon ve stratejilerini hayata geçirilebilir fikirler haline getirirken edindikleri tecrübeleri dinleyicilerle paylaşacaklar. 10.30'da başlayacak "Başkanlar Oturumu" 11.30'da sona erecek.
 
Aynı gün gerçekleşecek diğer oturumlarda ele alınacak konu başlıkları şöyle: Hareket Kabiliyeti (Sürdürülebilir Kentsel Mobiliteye Sahip Bir Geleceği Düşlemek, Hareket Kabiliyetinin Geleceği), Yenilikçilik ve Teknoloji (Açık Veri Vasıtasıyla Daha İyi Politikalar), Enerji (İklim Değişikliğini Hafifletici Stratejiler), Akıllı Toplum (Yaşanılabilir Yaratıcı Şehirler), Girişimcilik ve Ekonomik Gelişme  (Açık Veri ve Girişimcilik), Büyük Veri ve Kent Yönetimi (Yeni Şehir Bilimi),  Yenilikçilik ve Teknoloji (Dijital Toplumda Yönetimlerin Değişen Rolü)
 
Philip Rode ve Anthony Townsend Smart City'de!
Küresel Ekonomi ve İklim Komisyonu'nun kentsel iş akışı yardımcı yöneticiliği de dâhil olmak üzere yeşil ekonomi stratejileri üzerine çalışmalar gerçekleştiren Philip Rode ve  Bits and Atoms'un kurcusu ve baş danışmanı şehircilik ve dijital teknoloji uzmanı Dr. Anthony Townsend'da Smart City'de deneyim ve öngörülerini paylaşacak isimler arasında dikkat çekiyor.
 
Teknokentler Buluşuyor
 
Akıllı şehir uygulamalarının tanıtılacağı 7 bin 400 metrekarelik çadırda 41 firma, yerel yönetim ve teknokent yer alıyor. Akıllı şehir uygulamalarına öncülük yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi 17 iştiraki ile 900 metrekarelik alanda, akıllı şehir uygulamalarını tanıtacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra fuarda Bağcılar, Zeytinburnu, Tuzla ve Pendik Belediyeleri de akıllı şehircilik uygulamalarını tanıtacak.
 
Akıllı Şehir uygulamalarının öncüleri olan teknokentler de fuarda buluşuyor. Bu alanda önemli çalışmalara imza atan İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Teknopark İstanbul ve İstanbul Teknokent bu alandaki öncü uygulamalarını fuar alanında sergileyecek.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00