AKKOYUNCU: ``İNŞAAT SEKTÖRÜ UZUN YILLAR REVAÇTA OLACAK``

Akkoyuncu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Akkoyuncu, inşaat sektörünün Türkiye?de uzun yıllar revaçta kalacağını belirterek, ekonominin lokomotifi haline gelen sektörün sağlanacak teşviklerle daha da büyüyeceğini ifade etti.

9.05.2016 13:07:34 0
AKKOYUNCU: ``İNŞAAT SEKTÖRÜ UZUN YILLAR REVAÇTA OLACAK``

Akkoyuncu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Akkoyuncu, inşaat sektörünün Türkiye’de uzun yıllar revaçta kalacağını belirterek, ekonominin lokomotifi haline gelen sektörün sağlanacak teşviklerle daha da büyüyeceğini ifade etti.

Akkoyuncu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Akkoyuncu, inşaat sektörünün hızla büyümeye devam ettiğini söyledi. Teknolojinin gelişmesi ve yeni yaşam alanlarının imara açılması ile ivme kazanan İnşaat Sektörünün uzun yıllar revaçta kalacağını ifade eden Serkan Akkoyuncu, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan sektörün, hem konut hem de malzeme üretiminde büyümeye devam ettiğini ifade etti. Hem ülke ekonomisine hem de istihdama sağladığı katkılara rağmen mabesef devletten yeterince teşvik ve destek alamadıklarını da söyleyen Akkoyuncu, “Her geçen gün hızla büyüyen bir sektörün daha fazla teşvik ve desteği görmesi şart. Çünkü dünya ekonomisinde yaşanan krizler etkisini ülkemizde de göstermekte. Bu krizleri ancak ve ancak inşaat sektörünün sağladığı katma değerle en hafife indirebiliriz. Bu noktada hükümetimizden taleplerimiz var” dedi.

Arazilerin imara açılması ve banka faizlerinin düşürülmesi halinde sektörün daha da büyüyeceğini ifade eden Akkoyuncu, “İmar ve ruhsat konusunda inşaat yatırımcısı çok büyük sorunlar yaşayabiliyor. Bu konularda yetkili mercilerin biraz daha esnek olmasını bekliyoruz. Kanun ve yönetmelik kapsamının dışına çıkmadan bizlere yardımcı olurlarsa ülke ekonomisine katkımız artarak devam eder. Konut faizlerinin de en asgari seviyeye çekilmesi sektöre hareketlilik getirecektir. Tabi bu da yine ülke ekonomisine yansıyacaktr” şeklinde konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00