AKM GALERİDE “EVREN İÇİNDE EVREN” SERGİSİ DEVAM EDİYOR

Japonya’dan dünyaya yayılan Kirigami tekniğini eserlerine yansıtan heykeltıraş Beste Alperat’ın “Evren İçinde Evren” sergisi, 26 Mayıs’a kadar sanatseverleri bekliyor.

Kültür ve Sanat 22.05.2023 21:25:00 0
AKM GALERİDE “EVREN İÇİNDE EVREN” SERGİSİ   DEVAM EDİYOR

Japonya’dan dünyaya yayılan Kirigami tekniğini eserlerine yansıtan heykeltıraş Beste Alperat’ın “Evren İçinde Evren” sergisi, 26 Mayıs’a kadar sanatseverleri bekliyor.

 

Sanatseverleri farklı disiplinlerden eserlerle buluşturan AKM Galeri, 26 Mayıs’a kadar heykeltıraş Beste Alperat’ın “Evren İçinde Evren” kişisel heykel sergisine ev sahipliği yapıyor. Beste Alperat’ın Japon kültürüne ait Kirigami tekniği ile mistik öğelerin duygu dünyasındaki yansımasını kullanarak ürettiği eserleri kültürlerarası bir yaklaşım sunuyor. Sanatseverleri sonsuzluktan, kaostan ve hiçlikten başlayan belirsizliğin içindeki netliği, ışığı ve var oluşu anlatan bir yolculuğa davet eden eserler, bir bütünün ve sonsuz bir döngünün parçası olma halini ortaya koyuyor. 

 

Beste Alperat Hakkında:

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir Planlama bölümünden mezun olduktan hemen sonra İstanbul 'a taşınan Beste Alperat uzun yıllar mimari ve tasarım ofislerinde çalıştı ve restorasyon projelerinde uzmanlaştı. Mimari restorasyon onu daha sanatsal yönüyle buluşturdu. Paris ve İstanbul’da aldığı eğitimlerle tutkusu olan heykel sanatı üzerine yoğunlaştı. Paris'te katıldığı bir workshopta heykeltıraş Pablo Atchugarry ile tanışmasının ardından çalışmalarında tamamen heykel üzerine odaklandı. Japon kağıt katlama sanatı kirigaminin kırılgan görünümlü zarif formlarını dayanıklı dış mekan heykellerine dönüştürerek kendi imza tarzını oluşturdu. UNESCO’ya bağlı International Plastic Arts Association’a üye olan sanatçının eserleri, Paris, Miami, Cannes Londra ve New York gibi şehirlerin sanat fuarlarında sergilendi. Beste Alperat’ın eserleri birçok sanatsever ve koleksiyonerle buluşmaya devam ediyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19