Aksa Akrilik Ar-Ge Merkezi Belgesi Aldı

Akrilik elyaf için yeni kullanım alanları bulmak ve yeni ürünlerle ya da stratejik işbirlikleriyle büyümek hedefleriyle Ar-Ge Merkezi?ni hayata geçiren Aksa Akrilik?e, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi Belgesi verildi.

Tanıtım Yazısı 17.04.2017 18:23:24 0
Aksa Akrilik Ar-Ge Merkezi Belgesi Aldı

 

Akrilik elyaf için yeni kullanım alanları bulmak ve yeni ürünlerle ya da stratejik işbirlikleriyle büyümek hedefleriyle Ar-Ge Merkezi’ni hayata geçiren Aksa Akrilik’e, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi Belgesi verildi.

 

Dünyanın en büyük akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik’in 2015 yılında Yalova’da kurduğu Ar-Ge merkezine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi Belgesi verildi. Faaliyette olan 432. Ar-Ge Merkezi olarak tescil edilen Aksa Akrilik Ar-Ge Merkezi’nde akrilik elyaf için yeni kullanım alanları ve yeni ürün Ar-Ge çalışmaları yapılıyor. Operasyonel  mükemmellik ve sürdürebilirliği ön plana çıkaran Aksa vizyonu ile kurulan Ar-Ge Merkezi’nde şu anda 11 adet yenilikçi ve nitelikli Ar-Ge projesi yürütülüyor. Ar-Ge Merkezi’nde aynı zamanda geliştirilen yeni ürün ve teknolojiler için de patent alma çalışmaları sürdürülüyor. 

 

 

Aksa Akrilik Ar-Ge Merkezi’ne Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi Belgesi verilmesinden ötürü gururlu olduklarını ifade eden  Aksa Akrilik Genel Müdürü Cengiz Taş konuyla ilgili şunları söyledi:

 

“Aksa olarak yoğun bir hazırlık dönemi geçirdik. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca yapılan incelemeden sonra da 432’inci Ar-Ge Merkezi belgesine sahip kurum olduk.  Konusunda uzman, alanında deneyimli 39 çalışan ile çalışmalarını sürdüren Ar-Ge Merkezi’mizin Bakanlık tarafından onaylanmasından ötürü büyük mutluluk duyuyoruz. Ar-Ge Merkezi’mizde katma değer yaratan yeni ürünler ve teknolojiler üretmek hedefiyle çalışıyoruz. 618 metrekare alanı ve bünyesindeki 4 laboratuvar ile faaliyet gösteren Ar-Ge merkezimiz ile yeni projeler hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30