Aktay, Seçenek henüz tüketilmedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti-CHP koalisyonu seçeneğinin henüz tüketilmediğini belirterek, "Bu seçenek tüketilmeden başka seçenekler üzerinde değerlendirme yapmaya gerek yok" dedi.

Siyaset 8.08.2015 08:33:05 0
Aktay, Seçenek henüz tüketilmedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti-CHP koalisyonu seçeneğinin henüz tüketilmediğini belirterek, "Bu seçenek tüketilmeden başka seçenekler üzerinde değerlendirme yapmaya gerek yok" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti-CHP koalisyonu seçeneğinin henüz tüketilmediğini belirterek, "Bu seçenek tüketilmeden başka seçenekler üzerinde değerlendirme yapmaya gerek yok. O seçenekler konusunda Genel Başkanımızın tutumunu bekliyoruz" dedi.

Aktay, Meclis'te bir grup gazetecinin koalisyon ya da erken seçim ihtimaline yönelik sorularını cevapladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun pazartesi günü görüşeceğini anımsan Aktay, AK Parti-CHP koalisyonu seçeneğinin henüz tüketilmediğini söyledi. Bu seçenek tüketilmeden başka seçenekler üzerinde değerlendirme yapmaya gerek olmadığını ifade eden Aktay, "O seçenekler konusunda Genel Başkanımızın tutumunu bekliyoruz. O tutumun şekillenmesinde yetkili kurullarımızda yapılacak görüşmeler karar verici olacaktır" diye konuştu.

Koalisyon hükümeti kurulamaması halinde nasıl bir hükümetle seçime gidilmesi gerektiği sorulan Aktay, bu konunun teknik bir hukuki değerlendirme gerektirdiğini belirtti.

Aktay, geçici seçim hükümetinin nasıl oluşacağının Anayasa'da yer aldığını dile getirerek, siyasi partilerin Meclis'teki temsilleri oranında katılımıyla geçici seçim hükümeti olması gerektiğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Abdullah Öcalan için Mandela örneği vermesine ilişkin görüşü de sorulan Aktay, şöyle konuştu:

"Mandela ve Öcalan'ın tarihlerine bakmak lazım. Bu benzetmeler biraz fırsatçılıktır. Ne Öcalan'dan özgürlük mücadelesi çıkıyor ne de Demirtaş'tan terör örgütüyle ve yöntemleriyle arasına mesafe koyan bir şey çıkıyor. Türkiye demokratik bir ülke, Güney Afrika'nın Apartheid rejiminin uygulandığı, açık ırkçılığın uygulandığı, yüzde 90 zencilerin yaşadığı ikinci, üçüncü sınıf muamelesi gördüğü ülke değil. Türkiye, Kürtlerin ikinci sınıf muamele gördüğü bir ülke de değil artık. Bu yakışıksız benzetmeler, Mandela'nın ırkçılığa karşı verdiği asil mücadeleden pay kapma uyanıklığıdır."Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00