AKYURTLU SEYMENLER ÇANAKKALE?DE GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Ankara Kulübü Derneği?nin, yaptıklarıyla adından en çok söz ettiren ekiplerinden Akyurt Seymenleri kıyafetleriyle birlikte Çanakkale?de ecdadın huzuruna çıktı.

11.05.2017 17:00:56 0
AKYURTLU SEYMENLER ÇANAKKALE?DE GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Ankara Kulübü Derneği’nin, yaptıklarıyla adından en çok söz ettiren ekiplerinden Akyurt Seymenleri kıyafetleriyle birlikte Çanakkale’de ecdadın huzuruna çıktı.

 

Akyurt Belediyesinin düzenlediği organizasyonla Çanakkale’ye giden seymenler, rehber eşliğinde şehitlikleri ziyaret etti ve Çanakkale Şehitler Abidesi’nde, atalarımızın manevi huzurunda Seymen Zeybeği ve Ankara Zeybeği oynadı.

 

Türkiye’nin dört bir yanından şehitliği ziyarete gelenler, seymenleri gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi. Genç – yaşlı herkes Seymenlerle fotoğraf çektirmek için yarıştı.

 

Ankara Kulübü Derneği Akyurt Şubesi Başkanı Hasan Arslan geziyi şu sözlerle değerlendirdi “Akyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale gezisi, Ankara Kulübü Akyurt Şubesi seymenleri tarafından gerçekleştirildi. Gezinin düzenlenmesinde Belediye Başkanımız Sayın Gültekin Ayantaş ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Sayın Salih Emanet’in emeği büyüktür. Kendilerine ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Seymenlerimizle, bize bu vatanı emanet eden dedelerimizi yad etmek için ziyarete geldik. Şehitlikleri seymen kıyafetleri ile gezen seymenlerimiz saygı için, Çanakkale Şehitliği’nde Ankara’nın kahramanlıklarını anlatan iki zeybek oyunu sergiledi. Tüm Türk evlatlarının Çanakkale’yi ziyaret etmesini istiyoruz.”

 

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ise açıklamasında “Seymenlerimiz Ankara’mızın simgesi. Kendi emekleriyle başlattıkları çalışmalarına Akyurt Belediyesi olarak uzun yıllardır biz de katkıda bulunuyoruz. Bu yıl Çanakkale’ye seymenlerimizi göndererek o atmosferi yaşamalarını sağladık. Ayrıca orada Akyurt’u ve Ankara’yı yine en güzel şekilde temsil etmiş oldular.” ifadelerini kullandı.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07