ALİ ŞAHİN: ANKARA?NIN EKONOMİSİNİ BÜYÜTMEK ZORUNDAYIZ

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Şahin Ankara?nın ekonomisinin büyütülmesi gerektiğini söyledi. Bunun için üzerimize düşeni yapmaya hazırız diyen Şahin Ankara kalkınmazsa Türkiye geriler dedi.

10.08.2017 11:02:24 0
ALİ ŞAHİN: ANKARA?NIN EKONOMİSİNİ BÜYÜTMEK ZORUNDAYIZ

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Şahin Ankara’nın ekonomisinin büyütülmesi gerektiğini söyledi. Bunun için üzerimize düşeni yapmaya hazırız diyen  Şahin Ankara kalkınmazsa Türkiye geriler dedi.

 

EKONOMİK DURGUNLUK VAR

 

Ankara’nın başta nüfus olmak üzere birçok alanda büyüdüğünü vurgulayan Şahin, “ Ankara, Cumhuriyetten önce Ankara Kalesi ve çevresinde kurulmuş 30.000 nüfuslu bir kent idi. Ankara’nın başlıca geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktan ibaret olduğu için tarımsal ve hayvansal malların alım satımı ile sınırlı bir ticaret söz konusu idi. Cumhuriyetin ilk yılları ile birlikte Ankara’da bu durgun dönem sona ermeye başlamış ve modern bir başkentin sağlaması gereken hizmetler için zorunlu olan alt ve üst yapı hizmetleri ticari hayatı canlandırmıştır. Ama günümüz Ankara’sına baktığımız zaman başkentin şimdi bir duraklama dönemi yaşadığını görüyoruz.” Dedi.

 

CUMHURİYETİN İLK YILLARINDA ANKARA HIZLA GELİŞMİŞTİ

 

Cumhuriyetin ilk yıllarında Ankara’nın yatırımlarla hızlı bir gelişim kaydettiğini belirten ASMMMO Başkanı Ali Şahin şöyle konuştu: O yıllarda inşaat malzemelerini karşılamaya yönelik küçük imalathaneler kurulmuştu. M.K.E. , Etibank gibi kamu sanayi kuruluşlarının ve bunlara bağlı fabrikaların Ankara’da kurulmuş olması, bu fabrikalara yan sanayi olarak çalışan küçük boyutlu özel işletmelerin kurulmasını teşvik etmişti. Ama günümüze baktığımızda Ankara’nın ekonomik açıdan kan kaybettiği aşikardır. Başta işsizlik olmak üzere, üretim ekonomisinin zayıflaması, kırsal bölgelerde tarım ve hayvancılık gibi alanlarda gerileme olması, orta düzey esnafın ayakta duramaması ile sanayinin yeterince gelişememesi Anakara’yı ekonomik açıdan durgun bir şehir haline getirmiştir.


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    11060,57%2,99
  • DOLAR

    32,20% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2499,18% -0,44
  • Ç. ALTIN

    4002,77% -0,29