Aliağa Belediyesi İstihdama Desteğini Sürdürüyor

Aliağa Belediyesi Yetenek Akademisi, farklı alanlarda meslek edinmek isteyen vatandaşlar için verdiği teorik ve uygulamalı meslek eğitim kurslarına devam ediyor.

Gündem 5.12.2023 18:03:00 0
Aliağa Belediyesi İstihdama Desteğini Sürdürüyor

İzmir-Aliağa (05.12.2023) –

Aliağa Belediyesi Yetenek Akademisi, farklı alanlarda meslek edinmek isteyen vatandaşlar için verdiği teorik ve uygulamalı meslek eğitim kurslarına devam ediyor.

Kendi meslek alanında uzman kişiler aracılığıyla planlanmış olan Aliağa Belediyesi Yetenek Akademisi, eğitim ve seminerleri vatandaşlara ücretsiz olarak sunuyor. Aliağa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan Yetenek Akademisi, Aliağa’da çalışma fırsatı yakalamak isteyen vatandaşlar için uygulamalı olarak ‘Barista - Servis Elemanı - Mutfak Hazırlık Personeli Eğitimi’ düzenledi.  

Aliağa Belediyesi, işveren ile iş arayan vatandaşları online platformu www.istealiaga.com’da buluştururken meslek edindirme kurslarıyla da istihdama desteğini sürdürüyor. Aliağa’nın ve bölgenin en büyük kariyer platformu www.istealiaga.com üzerinden online olarak yapılan başvurular sonrası gerçekleştirilen seçmeler neticesinde kursiyerler yetenek akademisinde hem teorik hem uygulamalı şekilde anlatımlı üç gün sürecek eğitimler için Aliağa Belediyesi’ne davet edildi.

‘Barista - Servis Elemanı - Mutfak Hazırlık Personeli Eğitimi’nin teorik bölümü meclis salonunda,  uygulamalı bölümleri ise Doğa Park’ta bulunan Kaleiçi Coffee’de, Alia Park, Atla Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan Pony Cafe’de ve Mavi Bayraklı Ağapark’ta hizmet veren Allia Lounge ‘ta gerçekleştirildi.

Eğitimleri tamamlayan kursiyerlere, İstanbul Şişli Meslek Yüksek Okulu Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenmiş ve üç alanda hazırlanmış E-Devlet onaylı Mesleki Yeterlilik Belgeleri verildi. Kursiyerlere belgelerini Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Şimşek takdim etti. Sertifika programını tamamlayan adaylara yönelik istihdam danışmanlığı da Aliağa Belediyesi İstihdam Ofisi tarafından sağlanıyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR/ALİAĞA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19