ALİAĞA PETKİM GALİBİYETE HASRET: 73-91

BEKO Basketbol Ligi`nde haftalardır galibiyete hasret kalan İzmir ekibi Aliağa Petkim, evinde TOFAŞ'a da kaybederek üst üstte 5. Yenilgisini aldı ve ligin dibine demir attı. TOFAŞ ise bu sonuçla deplasmandaki ilk galibiyetini aldı.

Spor 6.01.2014 07:09:01 0
ALİAĞA PETKİM GALİBİYETE HASRET: 73-91

BEKO Basketbol Ligi`nde  haftalardır galibiyete hasret kalan İzmir ekibi Aliağa Petkim, evinde TOFAŞ’a da kaybederek üst üstte 5. Yenilgisini aldı ve ligin dibine demir attı. TOFAŞ ise bu sonuçla deplasmandaki ilk galibiyetini aldı.

 

SALON: Aliağa Belediyesi Enka Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Özlem Yalman, Ergin Sari

ALİAĞA PETKİM: Ahmet 6, Sommerville 15, Marshall 17, Ceyhun 13, Bora 16, Yalçın 2, Melih 4, Serkan

TOFAŞ: Denmon 14, Hakan 7, Elonu 12, Serhat 15, Balazic 13, Evren 8, Stipcevic 7, Samet 2, Doğan 13

1. PERİYOT: 15-23

İLK YARI: 33-45

3. PERİYOT: 57-65

MAÇ SONUCU: 73-91

 

Maçta, ilk 1,5 dakikalık bölüm, karşılıklı boş hücumlarla geçilirken periyodun ikinci yarısından itibaren TOFAŞ üstünlüğünü yansıtmaya başladı.  Maçın ilk periyodu 23-15 TOFAŞ’ın üstünlüğüyle geçildi.

İkinci periyotta etkili oynayan konuk ekip TOFAŞ’a Sommerville ve Marshall ile karşılık vermek isteyen ev sahibi Aliağa PETKİM soyunma odasına 33-45’lik skorla TOFAŞ’ın üstünlüğüyle gitti.

Aliağa PETKİM, karşılaşmanın 2. Yarısına etkili başladı. Bora Hun Paçun, Marshal ve Melih Yıldız ile farkı kapatmaya çalışan Aliağa Petkim, farkı 4 sayıya kadar düşürdü. Taraftarının coşkulu desteğiyle oyuna konsantre olan Aliağa PETKİM, periyodun son 2 dakikasına 57-56 önde girdi. Ancak TOFAŞ bu dakikalarda toparlanarak periyodu 57-65 önde tamamlamayı başardı.

Maçın son periyodunda oyundan düşen Aliağa PETKİM, konsantrasyonunu kaybedince TOFAŞ karşılaşmadan 91-73 galip ayrıldı.

Aliağa PETKİM bu sonuçla son 5 haftadaki 5. yenilgisini aldı ve ligin son sırasına demir attı. TOFAŞ ise ligdeki galibiyet sayısını 7’ye çıkardı

 

MAÇ SONU GÖRÜŞLER:

 

TOFAŞ BAŞANTRENÖRÜ AHMET ÇAKI: MAÇTA KONTROL ELİMİZDEYDİ

TOFAŞ Başantrenörü Ahmet Çakı, takım halinde iyi oynayarak kazandıklarını belirterek, “Maçın başından itibaren kontrolü elimize aldık. Deplasmanda ilk galibiyetimiz. Bizim için 14 maçta 7 galibiyet önemli. Önümüzdeki son maçı kazanıp ilk devreyi 8 galibiyetle bitirmeyi hedefliyoruz. Bugün bizim için önemli olan bir diğer şey takım halinde oynamamız ve Doğan Şenli, Samet Geyik ve Evren Büker  gibi oyuncularımızın iyi katkı vermesiydi. Bizim için önemliydi. Aliağa takımına bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.” Dedi.

 

ACLAN KAVASOĞLU: TAKVİYE YAPMAMIZ ŞART

“Haftalardır, Maçın sonunda, 2 dakikada ya da 3 dakikada maçları kaybediyoruz” diye konuşan Aliağa PETKİM Başantrenörü Aclan Kavasoğlu, “Çok fazla değerlendirme yapacağım bir maç değil. Oyuncularım ellerinden geleni son 4 dakikaya kadar maçın içinde kalarak gösterdi. Takımımız, Türk oyuncuların yoğunluğu ile ciddi bir mücadele veriyor. Takım sahada bu mücadelenin hakkını tabi ki almak istiyor ve iyi basketbol oynamaya çalışıyor. Rakibimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kavasoğlu, takıma acilen takviye yapılması gerektiğini de söyleyerek, “Amerikalı rotasyonunu yapamadık. Dört ve Beş alacaktık kısa almak zorundayız artık. Çünkü Serkan’da Ahmet’ de hakikaten çok iyi mücadele ediyorlar. Ama tempolu basketbol oynamaya çalıştığımız içinde maçın sonları bizim için zor oluyor. Dolayısıyla oraya takviye yapmamız şart. Yönetimle iki kez görüştüm. İyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama kısa sürede sonuç almamız lazım. Soyunma Odasında oyuncularıma söyleyecek bir şey bulamadım. O kadar iyi mücadele ediyorlar, uğraşıyorlar, savaşıyorlar. Ama artık bunun bir izahı olmalı bizim açımızdan. Sonuçta teknik olarak bir izah vermek lazım oyunculara. Çünkü burada herkes gururuyla mücadelesini sürdürmeye çalışıyor. Bunun da bir açıklaması olmalı yönetim bazında.” Dedi

 

 

 ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00