Aliağa’da Cumhuriyetin 100.Yıl Kutlamaları Başladı

Aliağa’da 100.Yıl Coşkusu Gösteriler, Fener Alayı ve Nilüfer Konseriyle Zirveye Ulaşacak

Gündem 28.10.2023 15:33:00 0
Aliağa’da Cumhuriyetin 100.Yıl Kutlamaları Başladı

İzmir-Aliağa (28.10.2023) -

Aliağa’da cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda organize edilen Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. 100.yıl coşkusu,  29 Ekim Pazar günü saat 10.30’dan itibaren Aliağa Atatürk Stadında gerçekleştirilecek gösteriler ile akşam saatlerinde Aliağa Belediyesi tarafından organize edilecek fener alayı ve Nilüfer konseriyle zirveye ulaşacak.  

İki gün sürecek kutlamaların ilk gününde gerçekleştirilen törene Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, kurum müdürleri, askeri erkan, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun Atatürk Anıtına çelenk sunumlarını gerçekleştirdi. Çelenk sunumlarının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı hep bir ağızdan okundu. Cumhuriyet Bayramının ilk günkü resmi programı Aliağa Kabristanlığında bulunan şehitlik ziyareti ile son buldu.

Kapsamlı Kutlama Programı Aliağa Atatürk Stadında Yapılacak
Cumhuriyet Bayramı 100.yıl kutlamaları 29 Ekim Pazar günü tüm gün boyunca gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerle devam edecek. İkinci gün programı saat 09.30’da Aliağa Kaymakamının makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayacak. Devamında ise geniş kapsamlı kutlama programı saat 10.30’da Aliağa Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası protokol konuşmaları yapılacak. Protokol konuşmalarının ardından ‘Cumhuriyetimizin 100.Yılı’ konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmaları ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen atletizm, basketbol ve masa tenisi turnuvalarında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlenecek. Alia Park Atlı Spor Kulübü ile Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Motorlu Yunus Ekipleri tören geçişi yapacak. Anasınıfı öğrencilerinin gösterisi, Aliağa Belediyesi Spor Okulları gösterisi, Atatürk İlkokulu 2.Sınıf öğrencilerinin yaşasın Cumhuriyet isimli gösterisi, Aliağa Gençlik Merkezi Spor Kulübü Taekwondo sporcularının gösterisi, Cumhuriyet İlkokulu 4.Sınıf öğrencilerinin hazırladığı ‘Sonsuza Dek Cumhuriyet’ isimli gösterisi, Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin cimnastik gösterisi ve Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan halk oyunları gösterisi programa renk katacak. Aliağa Atatürk Stadyumu’ndaki program tören geçişiyle son bulacak.

Aliağa Belediyesi’nden 100.Yıl Korteji
29 Ekim Pazar günü gündüz gerçekleştirilen resmi programın ardından kutlamalar akşam saatlerinde Aliağa Belediyesi öncülüğünde organize edilecek Cumhuriyet Fener Alayı ve korteji ile devam edecek. Saat 18.30’da ENKA Spor Salonu önünden başlayacak fener alayında Aliağalılar, bando ve marşlar eşliğinde, ellerinde meşaleler ve bayraklarla Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’na yürüyecek. Kortejin konser alanına varmasıyla birlikte 100.yıla özel olarak gerçekleştirilecek tekne ve drone gösterileri izleyenlere keyifli anlar yaşatacak.

Aliağa 100.Yıl Coşkusunu Nilüfer İle Yaşayacak
Aliağa Belediyesi tarafından hazırlanan cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarında coşku, Türk pop müziğinin önde gelen yorumcularından Nilüfer konseriyle zirveye ulaşacak. Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda saat 20.30’da sahne alacak olan Nilüfer, hafızalara kazınan unutulmaz şarkılarını Aliağalılar için söyleyecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR/ALİAĞA
 


 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19