Almanya Vizesi İşlemleri

90 güne kadar olan Almanya ziyaretleri için Almanya Schengen vizesi için başvuru yapılmalıdır. 90 günden fazla olan seyahatler için ise Almanya Ulusal vize müracaatında bulunulmalıdır.

Tanıtım Yazısı 15.11.2022 13:38:00 0
Almanya Vizesi İşlemleri

Almanya Vizesi İşlemleri 

 

Almanya, Schengen Bölgesine üye ülkeler arasında bulunmaktadır. Bu nedenle Almanya vizesi sahibi olan tüm vatandaşlar, seyahatlerine Almanya'dan başlamak koşuluyla diğer Schengen ülkelerine de Almanya Schengen vizesiyle seyahat gerçekleştirebilmektedir. 90 güne kadar olan Almanya ziyaretleri için Almanya Schengen vizesi için başvuru yapılmalıdır. 90 günden fazla olan seyahatler için ise Almanya Ulusal vize müracaatında bulunulmalıdır.

 

Almanya Vize Kategorileri

 

Ülkeye gitmek isteyen bireylerin, yapacakları seyahatin sebebine göre farklı vize türlerine başvurmaları gerekmektedir. Almanya vizesi, aynı zamanda seyahatlerin süresine göre de ayrıca sınıflandırılmaktadır. Almanya Konsolosluğu’nun uyguladığı vize türleri şu şekildedir:

 

Almanya Kısa Süreli (C Tipi) Vize

 

Ülkeye turistik, resmi, tedavi, ticari, eğitim, gelir getiren faaliyetler, gönüllü faaliyetler, spor veya kültürel etkinliklere katılmak, araştırma yapmak ve konferansa katılmak amacıyla seyahatte bulunmak isteyenlerin alması gereken vize türüdür. Dolayısıyla Almanya turistik vizesi, ticari vize ve aile ziyareti vizesi bu kategori içerisinde yer almaktadır.

 

Almanya Uzun Süreli Ulusal (D Tipi) Vize

 

Ülkede 90 günden fazla kesintisiz olarak konaklamak isteyenlerin (çalışma amaçlı, öğrenci, aile birleşimi. ) ikameti için verilen vize türüdür. Almanya Ulusal Vizesi başvuruları sadece Almanya Konsolosluğu’na ve Almanya Büyükelçiliği’ne şahsi başvuru yapılarak alınabilmektedir. Almanya aile birleşimi vizesi, çalışma vizesi ve erasmus vizesi bu kategoride yer almaktadır.

 

Almanya Transit Vize

 

Türkiye’den başlayıp Almanya üstünden 3. bir ülkeye transit olarak geçiş yapmak isteyenler, bu vize türüne sahip olmalıdır.

 

Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

 

Hangi vize türüne başvuru yapılırsa yapılsın Almanya vize müracaatında bulunmak için ilk olarak başvuru formunun tam bir şekilde doldurulup ibraz edilmesi zorunludur. Bu form, büyük harflerle ve Türkçe ile Almanca olmak üzere 2 dilde doldurulmalıdır. Diğer belgeler ise yapılacak olan seyahatin amacına bağlı olarak farklılık göstermektedir. Bu konudaki tüm ayrıntıları vize merkezi profesyonel danışanlarımızdan öğrenerek uzman çalışmalarımız eşliğinde sağlıklı bir başvuru işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Almanya Vize Ücreti

 

Almanya vize harç bedelleri ve vize ücretleri, Almanya Konsolosluğu’nun belirlediği tutarlar üzerinden alınmaktadır. Bu tutarlar, seyahat süresi ile seyahat amacına göre değişebilmektedir. Sonuç olarak kısa süreli vize ücretleri ve uzun süreli vize taleplerindeki ücretler farklılaşmaktadır. Ayrıca Almanya vize ücreti, Euro karşılığı TL olarak nakit ödenebilmektedir. Vize merkezi profesyonel ekibimiz, sizleri bu konuda doğru yönlendirerek ödemeleri talep edilen tutarlar üzerinden yapmanızı sağlamaktadır.

 

Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

 

Almanya Konsolosluğu’na bağlı birimler tarafından belirtilen süreye göre Almanya vizesinin çıkış müddeti, vize randevusu alındıktan sonra ortalama 22 gün olarak belirlenmiştir. Diğer yandan vizenin çıkış süresi, Almanya Konsolosluğu’nun başvuruları değerlendirme süresine bağlı olarak da değişebilmektedir. Bazı durumlarda ek belgeler talep edilmekte ve süreç uzayabilmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşmamak adına işlemlerini tecrübe ve yeterli donanımla yürüten firmamızdan destek istemenizi tavsiye ederiz.

 

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

 

Almanya Konsolosluğu ile koordineli olarak çalışma yürüten Almanya vize başvuru merkezlerine yapılan başvurular neticesinde Almanya vizesi alınabilmektedir. Konsolosluk, vize işlemlerinde vize uyum şartlarının eksiksiz bir biçimde yerine getirilmesini zorunlu tutmaktadır. Bu nedenle başvurularınızın şartlara uygun olarak düzgün yapılmasını amaçlıyorsanız, doğru adrestesiniz.

 

 


Anahtar Kelimeler: Almanya Vizesi İşlemleri
29° / 16.5°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36