ALTINDAĞ BELEDİYESİ BİSİKLET PARKINA KADINLARDAN YOĞUN İLGİ

Altındağlı kadınlara bisiklet kullanma alışkanlığını kazandırmak, çocuklarıyla bisiklete binmelerini teşvik etmek amacıyla, 2011 yılında açılışı yapılan Bisiklet Parkı amacına ulaştı. Özel tasarım bisikletlerde çocuklarıyla sürüş keyfini yaşayan Altındağ

10.11.2016 20:24:59 0
ALTINDAĞ BELEDİYESİ BİSİKLET PARKINA KADINLARDAN YOĞUN İLGİ

Altındağlı kadınlara bisiklet kullanma alışkanlığını kazandırmak, çocuklarıyla bisiklete binmelerini teşvik etmek amacıyla, 2011 yılında açılışı yapılan Bisiklet Parkı  amacına ulaştı. Özel tasarım bisikletlerde çocuklarıyla sürüş keyfini yaşayan Altındağlı kadınlar, Altındağ Belediye Başkanı  Dr. Veysel Tiryaki’nin hayalini de gerçeğe dönüştürmüş oldular.

 

Batılı ülkelerde kadın erkek, genç yaşlı hemen herkesin bisiklet kullanmayı bildiğini, evden işe bisikletiyle gittiğini belirten Başkan , Tiryaki:“İnsanlara bisiklet kullanma alışkanlığı kazandırmamız gerekiyor. Bisiklet Parkını bunun için açtık. Özellikle kadınların bisiklet kullanmayı öğrenmesini önemsiyorum. Çünkü çocuklarını okula götürüp okuldan getiren, market ve pazar alışverişine giden çoğunlukla onlar. Bisikletle bu işlerini çok rahat bir şekilde yapabilirler. Bisiklet Parkı sayesinde önemli bir adım atmış olduk. Her geçen gün bisiklet kullanmayı öğrenmek isteyen kadın sayısında artış var.” diye konuştu.

 

Altındağ Bisiklet Parkının  bu seferki misafirleri Alemdağ Mahallesi’nden gelen kadınlar oldu. Bisiklete ilk defa binenler de vardı. Bu tecrübeyi ilk kez yaşayanlara öğretmenleri yardım etti. Bisikletle yeni tanışanlar, önce 3 tekerlekli olanlara bindi daha sonra 2 tekerlekli bisikletlerde soluğu aldı. Bisikletlerin arka tarafındaki bölmeye çocuklarını oturtan Altındağlı kadınlar, hayatlarından memnun görünüyorlardı. Karapürçek Bisiklet Parkının kapıları tüm Altındağlı vatandaşlara açık.

 

Alemdağ Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerimizden Serap Özesen, bisiklete binerek çocukluk günlerine geri döndüğünü söyledi. Özesen, gündelik stresten belli bir süreliğine de olsa uzak kaldığının altını çizdi. Altındağ’da kısa sürede birçok şeyin değiştiğini vurgulayan Özesen: “Bu tür etkinlikler halk tarafından daha önce olumsuz karşılanırdı. Şimdi bu düşünce giderek yok oluyor” dedi.

 

Gamze Büken ise bisiklete binerken en başlarda biraz zorlandığını fakat daha sonra ritmini yakaladığını dile getirdi. Evinin önünde de bisiklete bindiğini kaydeden Büken, arkadaşlarıyla birlikte bisiklete binmenin daha keyifli olduğunu aktardı. Büken, spor yaparak daha sağlıklı bir hayata kavuştuklarını belirtti ve eskiden dışarı çıkamayan kadınların artık bisiklete bindiğine dikkat çekti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/ALTINDAĞ

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00