ALTINDAĞ BELEDİYESİ TSM ve THM KOROLARINA YETENEKLER ARIYOR!

Altındağlı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, yıl boyunca sergiledikleri başarılı performanslarla profesyonel koro topluluklarına adeta taş çıkaran Altındağ Belediyesinin Türk Sanat ve Türk Halk Müziği koroları, yeni koristler arıyor.

16.09.2016 17:51:18 0
ALTINDAĞ BELEDİYESİ TSM ve THM KOROLARINA YETENEKLER ARIYOR!

Altındağlı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, yıl boyunca sergiledikleri başarılı performanslarla profesyonel koro topluluklarına adeta taş çıkaran Altındağ Belediyesinin  Türk Sanat ve Türk Halk Müziği koroları, yeni koristler arıyor.  

Türk Sanat ve Türk Halk Müziği koroları için yeni dönem kayıt başvuruları başladı.

Altındağ Belediyesi Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koroları için başvuru süresi 7 Ekim’de son bulacak. 9 Ekim Pazar günü, saat 14:00’te ise Yunus Emre Kültür Merkezimizde adaylar arasından seçme yapılacak. Koro şeflerimiz İlkim Eylül İlk ve Cengiz Taşkent’in değerlendirmesiyle gerçekleştirilecek olan seçmelerde, adayların ses tonlarına, ses aralıklarına, müzik kulaklarına ve müziğe olan yatkınlıklarına dikkat edilecek.

 

Altındağlı gençlerin de Türk Sanat Müziği’ni yakından tanımalarını sağlamak ve genç yetenekleri de keşfetmek amacıyla, gençlerden de başvuru alacaklarını söyleyen TSM koro şefimiz Cengiz Taşkent “Gençlerimizin de geleneksel müziğimizi yakından tanımasını ve ilgi duymasını arzu ediyoruz. Bu nedenle gençlerden de başvuru alıyoruz. Türk Sanat Müziği’ne gönül vermiş tüm yetenekleri aramıza katılmaya bekliyoruz.” dedi.

 

Türk Halk Müziği koro şefi İlkim Eylül İlk ise halk müziğinin gelecek kuşaklara aktarılmasına büyük önem verdiklerini söyledi. İlk “Özümüz, manevi servetimiz olan türkülerimizin, halk müziğimizin geniş kitleler tarafından sevilmesi, söylenmesi ve bilinmesi en büyük amacımız… Halk müziğimize gönül vermiş herkesi bekliyoruz.” dedi.

Altındağ  Belediyesi  Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği korolarının çok başarılı olduğunu ve çok profesyonel eğitim aldıklarını belirten Başkan Dr.Veysel Tiryaki  ise, Altındağ’da sanatın pek çok dalının icra edildiğini görmenin sevindirici olduğunu söyledi.

Kültürel ve sanatsal faaliyetlere çok önem verdiklerini belirten Başkan  Dr.Veysel Tiryaki , “ Altındağ Belediyesi olarak Altındağ’ı başkent Ankara’nın kültür ve sanat merkezi yapmak için çıktığımız yolda, bugün geldiğimiz nokta memnuniyet verici… Altındağ’da kültüre ve sanata olan ilgi her geçen gün artıyor. Zihinler değişiyor, Altındağ bu değişimle aydınlanıyor.” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00