Altındağ Belediyesi belediyeye borcu olan vatandaşlar için çağrıda bulundu.
Altındağ Belediyesi belediyeye borcu olan vatandaşlar için çağrıda bulundu.
Altındağ Belediyesi belediyeye borcu olan vatandaşlar için çağrıda bulundu. Belediyeye borcu olan mükellefleri, borçlarını uygun koşullarda yapılandırmak için belediyeye davet eden Altındağ Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Orhan Babuccu, son başvuru tarihinin 31 Ekim 2016 (bu tarih dahil) olduğunu vurguladı.
19 Ağustos 2016 tarihli Resmi gazetede yayınlanan, 6736 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” kapsamında, belediye gelirleri arasında sayılan bazı vergilerde yapılandırma yapmak isteyen vatandaşları en kısa sürede belediyeye başvurmaya davet eden Müdürümüz, mükellefleri bu kolaylıktan faydalanmaya hatırlattı.
Kanun kapsamında; emlak vergisi, taşınmaz kültür varlıklarını koruma katkı payı, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, eğlence vergisi, elektrik tüketim vergisi, haberleşme vergisi, yangın sigortası vergisi, belediye harçları, isteğe bağlı olarak alınan belediye hizmetleri karşılığı tahakkuk etmiş olan ücretler, yol harcamalarına katılma payı, kanalizasyon harcamalarına katılma payı, su tesisleri harcamalarına katılma payı, 775 sayılı “Gecekondu Kanunu” kapsamında tahsis edilen arsa ve bina bedelleri, 2981 sayılı “İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler Hakkında Kanun” kapsamında tahsis edilen arsa bedelleri ve bu borçlara ilişkin vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları yapılandırılabilecek. Mükelleflerin talebine göre bu borçlar yeniden yapılandırılacak ve yeni bir ödeme planı düzenlenecek.
YAPILANDIRMA KAPSMI DIŞINDA KALAN BORÇLAR HANGİLERİ ?
2886 sayılı Kanun kapsamında belediyece satışı yapılan bina ve arsaların bedelleri, 2886 sayılı Kanun kapsamında kiraya verilen bina ve arsaların kira bedelleri, ilgili kanunlar uyarınca belediye encümeni veya belediye zabıtası tarafından verilen idari para cezaları, 2464 sayılı Belediye gelirleri Kanunu’nun mükerrer 97’nci maddesinin (b) fıkrası gereğince, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde faaliyet gösteren maden işletmelerince 3213 sayılı Kanunun 14’üncü maddesinde yer alan paylara ilaveten belediyelere ödenmesi gereken paylar ise bu kapsamın dışında yer alıyor.
BORÇLAR NASIL YAPILANDIRILACAK?
Borçlular yeniden yapılandırma sayesinde, borçlarını yeni bir faiz veya gecikme zammı hesabı yapılmaksızın peşin ödeyebilecekleri gibi, ikişer aylık dönemler halinde 6, 9, 12 ve 18 eşit taksit halinde ödeyebilecek. Mükelleflerin yeniden hesaplanmış olan borçları; 6 taksit ödenecekse 1,04, 9 taksit ödenecekse 1,08, 12 taksit ödenecekse 1,10, 18 taksit halinde ödenecekse 1,15 katsayısı ile çarpılacak. Bulunacak yeni tutar eşit taksitler halinde ödenebilecek. Yapılandırılmış borcun ilk taksidi ya da peşin ödeme süresi 30 Kasım 2016 tarihi mesai saati bitiminde sona erecek.
BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI İÇİN NASIL BAŞVURUDA BULUNULACAK ?
Belediyemize olan borçlarını yapılandırmak isteyen mükellefler, Belediyemizin hizmet binasına gelerek borçlarını taksitlendirme taleplerini yazılı olarak iletebilecekleri gibi, posta yoluyla da başvurulabilecek. Başvuruların posta yoluyla yapılması, taahhütlü posta veya APS ile gönderilmesi hâlinde postaya verildiği tarih, adi posta ile gönderilmesi hâlinde ise tahsil dairesinin kayıtlarına intikal ettiği tarih başvuru tarihi olarak dikkate alınacak. Başvuru yapmak isteyen mükelleflerin 31 Ekim 2016 tarihine kadar müracaatlarını bildirmeleri gerekiyor.
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
HABER:ABDULLAH ORTAÇ
9549,89%1,94
34,53% 0,16
35,98% -0,69
2997,66% 1,21
5006,70% 1,01