ALTAN ERKEKLİ`NİN PROGRAMINA DOKTORLARDAN BÜYÜK TEPKİ

Altan Erkekli`nin sunduğu TRT 1`de yayınlanan ``SEN OLSAYDIN NE YAPARDIN`` programına Doktorlardan büyük tepki yağdı.

10.02.2016 23:33:50 0
ALTAN ERKEKLİ`NİN PROGRAMINA DOKTORLARDAN BÜYÜK TEPKİ

Altan Erkekli'nin sunduğu TRT 1'de yayınlanan ''SEN OLSAYDIN NE YAPARDIN'' programına Doktorlardan büyük tepki yağdı.

TRT 1’de yayınlanan Altan Erkekli’nin sunduğu ‘Sen Olsan Ne Yapardın ?’ adlı program hayatla ve gerçekle bağdaşmayacak bir senaryo ile doktorları sağlık çalışanlarını hedef göstererek büyük tepkilere neden oldu. Bayılan Kadına Yardım Etmeyen Sağlık Görevlilerine Tepkiler temasıyla işlenen senaryoda dışarda önlüklü ve stetoskoplu iki doktor ellerinde kahve ile muhabbet ederken, az ileride bir kişi bayılıp yere düşüyor, baygın kişiyi gören vatandaşlar doğal olarak doktor kılığındaki kişilere seslenerek yardım etmelerini istiyor. Bir eliyle stetoskobu sallayan diğer eliyle kahve içen bu kişiler ise; “mesaideyiz uyumadık 26 saattir, 5 dakika kahve molası verdik çok görmeyin bize de ya” diyerek bu yardım talebini geri çeviriyor. Tabi vatandaş da haklı olarak bu duruma böyle bir yaklaşıma tepki gösteriyor. 

İşte bu saçmalık dolu kurmaca senaryo sanki yaşanıyormuş gibi devletin kanalı TRT 1’de ekranlara getirildi. Sağlıkta şiddetin zirvede olduğu doktorların öldürüldüğü, her gün onlarca sağlık çalışanının fiziksel ve sözel şiddete uğradığı ülkemizde, böylesine çirkin bir yayın politikası sağlık çalışanlarının büyük tepkisini çekti.

Üzerinde önlük ve stetoskop olmadan dahi yol üzerinde yaralılara müdahale eden hayat kurtaran binlerce doktor örneği haberler varken TRT 1’de şiddete teşvik eden, gerçek dışı bir senaryo ile sağlık çalışanlarına nefreti körükleyen bu yayın ahlaksızlığını ve ilkesizliğini kınıyoruz!

Gerçek ile uzaktan ve yakından alakası olmayan, bırakın bir sağlık çalışanının müdahale etmemesini, bir insanın bile müdahale etmesi gereken bu iğrenç senaryo ve videoyu da sayfamızda paylaşmıyor, Sağlık Bakanlığı’nın ve Sayın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun ivedikle gereğini yapıp bu kişi ve kurumların gerekli cezai işleme tabi tutulmalarını bekliyor olduğumuzu konunun da takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz''

 

KAYNAK:DOKTORLARSİTESİ.NET

 


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04