Alzheimer Hastalığı Bakım Çalıştayı`na katılanlara sertifika verildi

Mersin Rotary ve Akdeniz Rotary Kulubü tarafından Alzheimer Hastalığı Bakım Çalıştayı`nın ilk etabına katılan 31 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

12.04.2017 15:38:03 0
Alzheimer Hastalığı Bakım Çalıştayı`na katılanlara sertifika verildi

Mersin Rotary ve Akdeniz Rotary Kulubü tarafından Alzheimer Hastalığı Bakım Çalıştayı'nın ilk etabına katılan 31 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

 

Mersin Rotary Kulübü Başkanı Cem Bucuge, törende yaptığı açıklamada; Alzheimer Derneği Mersin Şubesi, Akdeniz Rotary Kulubü ve Mersin Rotary Kulubü ortaklığı ile düzenlenen Alzheimerli Hasta Yaşlı Bakım kursunun birinci etabının sona erdiğini söyledi.

 

Kursun ilk etabına 31 kursiyerin katıldığını ifade eden Bucuge, "Kursa katılanlar; Alzheimerli hastalara nasıl bakım yapacaklarını, nasıl davranacaklarını ve hastalığının seyri konusunda eğitimlerini aldılar" dedi.

 

Bu konu ile ilgili Neslihan Uslu Başkanla birlikte çok mutlu olduklarını vurgulayan Bucuge şöyle devam etti:"Çünkü Alzheimerli hastalarımızın aileleri bu konu ile ilgili eğitim almış kişileri talep ediyorlardı.Alzheimer Derneğinde bu katılımcıların telefon numaraları var. Bundan sonra hastası olanlar derneğe başvurarak; yetişmiş, sertifika almış öğrencilerimizin telefonlarına ulaşabilecekler. Aynı zamanda gençlerimizde iş bularak istihdam olmuş alacaklar. Rotary Camiası olarak çok mutluyuz."

 

USLU: BAŞARILI BİR PROJEYE İMZA ATTIK

 

Akdeniz Rotay Kulübü Başkanı Neslihan Uslu ise Mersin Rotary ile böyle bir projede ortak yer almanın kendileri için çok keyif verici olduğunu kaydetti.

 

Yine her zamanki gibi başarılı bir projeye imza attıklarını anlatan Uslu şunları söyledi: "İkinci etabı 22 Mayıs'ta başlayacak. 3 gün sürecek. Temennimiz çok daha fazla gençlere iş imkanı sunabilmek. Bir kere daha başarılı bir projeye imza atmaktan hem Cem Başkanım, hem ben çok keyifli ve çok mutluyuz."

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00