AMASYA BAŞARILI VALİSİNİ SEVGİ İLE UĞURLUYOR

Amasya`da 02.08.2013 tarih ve 2013/5197 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Amasya Valiliğine atanan ve kısa sürede Şehriin tüm kesimlerini kucaklayarak,Kapılarını hizmet için Herkese açarak Gönüllerde büyük yer edinen Vali İbrahim Halil Çomaktekin,İçişleri

5.06.2016 10:31:27 0
AMASYA BAŞARILI VALİSİNİ SEVGİ İLE  UĞURLUYOR

Amasya'da 02.08.2013 tarih ve 2013/5197 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Amasya Valiliğine atanan ve kısa sürede Şehrin tüm kesimlerini kucaklayarak,Kapılarını hizmet için Herkese açarak Gönüllerde büyük yer edinen Vali İbrahim Halil Çomaktekin,İçişleri Bakanlığının son  kararı ile Merkeze alındı.

Büyük,küçük herkesin sevgi ve saygısını kısa sürede kazanarak Ünü Amasya ilini aşan Vali Çomaktekin Amasyada Görev yapan Valierin arasında  başarıları ile  Amasyalıların en çok sevdiği Valilerden biri oldu.

Vali Çomaktekin son Valiler Kararnamesinin açıklanmasından bu yana Amasya'da tüm vatandaşlar Tarafından üzüntü ile karşılanan Vali Çomaktekin'in tayin haberine Amasyalılar üzüntü ile karşıladı.

Yıllardır Büyük hizmet aşkı ile kendileri ile bütünleşen ve Önemli Projelere katkısı ile Vatandaşların yanında olan Vali Çomaktekin'in Amasya Valiliği görevinden alınması şehirde büyük üzüntüye neden oldu.

Amasyalılar Vali Çomaktekin'i ziyaret ederek  Bir Amasyalı olarak gördükleri ve bağrına bastıkları Vali Çomaktekin'i her daim hatırlayacaklarını ve Unutmayacaklarını ifade ediyorlar.

3 yıla yakın süredir Amasya’ya önemli hizmetler kazandıran ve halkın gönlünde taht kuran Amasya Valisi İbrahim Hlil Çomaktekin Merkez  valiliğine atanırken, Amasya'da büyük üzüntüye neden oldu.

Amasya'da görev yaptığı süre boyunca, özellikle kırsal kalkınmaya önem veren Vali Çomaktekin, il'in kalkınma stratejisini oluşturarak Amasya'nın Turizmde hak ettiği yere gelmesi için büyük çaba gösterdi.Kamusal alanda yaşanan sorunların acilen çözümü için  büyük çaba gösteren  Vali Çomaktekin döneminde, emniyet hizmetlerinde de büyük başarı sağlandı. Onun döneminde suç oranlarının azalmasında büyük  başarı yakalandı.

Vali Çomaktekin'in  tayini Amasyalılar arasında büyük üzüntü yaratırken, Amasyalıların  görkemli bir uğurlama yapacağı öğrenildi.

 

İBRAHİM HALİL ÇOMAKTEKİN KİMDİR?

1970 Mardin doğumlu. İlk ve Ortaöğrenimini Mardin’de tamamladı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Fakülte mezuniyetini müteakiben girdiği kaymakamlık sınavını kazanarak, Çorum ilinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Kütahya-Domaniç ve Isparta-Şarkikaraağaç’ta Kaymakam Vekilliği yaptı.

İngiltere’de Southampton ve Bournemouth’ta yabancı dil ve mesleki konularda eğitim aldı.
1996 yılında sırasıyla;
Sinop-Türkeli,
Kars-Selim,
Van-Gevaş,
Amasya-Gümüşhacıköy ve
Muğla-Köyceğiz Kaymakamlıkları yaptı.

Daha sonra Kayseri Vali Yardımcılığı ve aynı zamanda Kayseri Erkilet Havalimanı Mülki İdare Amirliği görevinde bulundu. En son İzmir-Bayraklı Kaymakamlığı görevini yürüttü. 02.08.2013 tarih ve 2013/5197 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Amasya Valiliğine atandı. 26.08.2013 tarihinden itibaren Amasya Valisi olarak görev yapmaktadır.

Bakanlığın gerek yurt içi gerekse yurt dışında birçok eğitim çalışmalarında bulundu. Çalıştığı illerde Sayın Valilerimizden 10 adet Tak aldı.

İngilizce ve Arapça bilmektedir.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00