AMASYA`DA 18 MART`I ANMA TÖRENLERİ DÜZENLENDİ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi`nin 101. yıl dönümü münasebetiyle çeşitli anma törenleri düzenlendi.

18.03.2016 16:45:37 0
AMASYA`DA 18 MART`I  ANMA TÖRENLERİ DÜZENLENDİ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü münasebetiyle çeşitli anma törenleri düzenlendi.

Törenlere şehit yakınları ve gazilerimizin yanı sıra Vali İ. Halil Çomaktekin, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Garnizon Komutanı Tuğg. Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Amasya Barosu Başkanı A. Melik Derindere, Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, il protokolü ve vatandaşlar katıldı. Garnizon Şehitliği'nde yapılan ilk törende, şehitliğe çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı. Daha sonra Vali Çomaktekin Şehitlik Özel Defterini imzaladı. Çomaktekin Şehitlik Özel Defterine şunları yazdı:

Aziz şehitlerimiz, Vatan, vazife, bayrak uğruna en değerli varlıkları olan canlarınızı vererek şahadet mertebesine ulaştınız. Uğruna can verdiğiniz değerleri, kıymetli emaneti sonsuza dek yaşatmak bizlerin en kutsal görevidir.

Sizlerin kanlarınızla yazdığınız kahramanlık destanları, milletimizin asla bağımsızlığını kaybetmeyeceğinin en büyük ispatı olmuştur. Herkes emin olmalıdır ki kahramanlıklarınızın hatıraları ilelebet yaşatılacak, devletimize ve Milletimize emanet olan ailelerinizin daima yanında olunacaktır.

Bugünlere ulaşmamızı sağlayan, başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bize armağan eden, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Milletimizin huzuru ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Aziz şehitlerimiz vatan size minnettardır, ruhlarınız şad olsun.

Törende daha sonra şehit mezarlarını ziyaret eden Vali İ. Halil Çomaktekin, şehitlerimizin mezarlarına çiçek bıraktı ve ailelere bir kez daha taziyelerini iletti. Şehitlikteki tören İl Müftü Vekili Adem Ayrancı'nın yaptığı dua ile sona erdi.

Anma etkinlikleri kapsamında ikinci tören ise Amasya Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı. Buradaki törende ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sadi Ergin açılış konuşmasını yaptı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan bir subayımız ise, Çanakkale Zaferiyle ilgili sunum yaptı. Daha sonra Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Çomaktekin ve protokol üyelerince ödüllerinin verilmesinin ardından, tiyatro gösterisi ile tören son buldu.

Kültür Merkezindeki programın ardından Vali Çomaktekin ile protokol üyeleri şehit yakınları ve gaziler ile Orduevinde öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemeğin ardından Vali Çomaktekin 18 Şubat 2016 günü Diyarbakır’da şehit olan Şehitlerimiz Mustafa Bilgili ve Recep Bodur’un ailelerine Şehitlik Beratlarını takdim etti. Sıcak bir atmosferde geçen programda şehit aileleri ve çocuklarıyla özel olarak ilgilenen Vali Çomaktekin, aileler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


31.9° / 20.1°
  • BIST 100

    10400,50%-0,77
  • DOLAR

    32,23% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2408,44% -0,66
  • Ç. ALTIN

    3892,16% 0,21