AMASYA`DA AKŞEMSEDDİN CAMİ KÜLLİYESİ HİZMETE AÇILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Akşemseddin Camii yanına inşa edilen Külliyenin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Vali Çomaktekin?in yanı sıra Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Müftüsü İsmail İpek, kurum müdürleri, cami görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

13.11.2015 16:03:14 0
AMASYA`DA AKŞEMSEDDİN CAMİ KÜLLİYESİ HİZMETE AÇILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Akşemseddin Camii yanına inşa edilen Külliyenin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Vali Çomaktekin’in yanı sıra Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Müftüsü İsmail İpek, kurum müdürleri, cami görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlarken, daha sonra sırasıyla birer konuşma gerçekleştiren Akşemseddin Camii Derneği Başkanı, İl Müftüsü İsmail İpek, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi İbrahim Hatipoğlu yapımı tamamlanan külliyenin öğrencilere ve vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundular.

 

Son olarak bir konuşma yapan Vali Çomaktekin şunları kaydetti: “Müminlerin bayramı olan Cuma gününde güzel bir tablo var. Bugün Akşemseddin Camimizin bünyesine önemli kurumlar dahil ediliyor. Dünya ile ahiretimizin huzur ve saadetinin teminatı olan mukaddes kitabımızın insanlarımıza öğretilmesi için caminin bünyesine Kur’an kursu, kütüphane ve diğer zamanlarda vakit geçirmek üzere bir spor tesisi kazandırılıyor.

Peygamber Efendimizin yaşadığı dönemlerde camilere baktığınızda, camiler sadece namaz kılınan müesseseler olmamış, aynı zamanda eğitimhanelerin olduğu, bütün cemiyetin ve insanlığın inşa edildiği, toplumun birlik ve beraberliğinin sağlandığı yerler olmuştur. İnsanların her türlü toplumsal ihtiyaçlarını karşıladıkları mekânlar olmuştur. Camilerin böylesine fonksiyonlu bir hale gelmesi, toplumun milli ve manevi kalkınmasına olumlu katkılar sağlayacaktır. Yapılan hizmetin bu aşamaya gelmesinde Belediye Başkanımızın, Müftü Beyin ve çalışma arkadaşlarının, cami imamızın, esnaflarımızın çok önemli katkıları oldu. Kendilerine şükranlarımı sunar, hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.” Açılışın ardından protokol üyeleri ile beraber yapımı tamamlanan Kur’an Kursu, spor salonu ve kütüphaneyi gezen Vali İ. Halil Çomaktekin kursta eğitim gören öğrencilerle de sohbet etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


29.7° / 20.1°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64