AMASYA`DA CAMİ VE NAMAZLA ARINMA KONULU KONFERANS

Vali İ. Halil Çomaktekin Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İl Müftülüğünce düzenlenen ?Cami ve Namazla Arınma? konulu konferansı izledi.

13.10.2015 12:05:19 0
AMASYA`DA CAMİ VE NAMAZLA ARINMA KONULU KONFERANS

Vali İ. Halil Çomaktekin Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İl Müftülüğünce düzenlenen “Cami ve Namazla Arınma” konulu konferansı izledi.

Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Konferans Salonunda yapılan programa İl Müftüsü İsmail İpek, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Programda ilk olarak İl Müftüsü İsmail İpek bir konuşma yaparak, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra bir konuşma yapan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: “Camilerimiz bizim mukaddes mekânlarımızdır. Camiler bize yaratılış gayemizi hatırlatan, ibadet yapma imkanı sunan yerlerdir. Camilerde milli ve manevi duyguları yaşar, birlik ve beraberliğimize hizmet ederiz. İçimizde şefkat, merhamet ve adalet duyguları gelişir. Camilerimizde her renkten, her milletten, her mevkiden insan aynı kıbleye yönelerek Cenabı Allah’ın huzurunda tevazuyla secde eder.

Din görevlilerimizde camilerimizle özdeşleşen kardeşlerimizdir. Onlar sadece camide değil, toplumun her alanında görevlerini fedakarca yapmaya çalışırlar. Doğduğumuzda kulağımıza ezan okuyan, milli ve manevi duygularla yaşamamız için çalışan din görevlilerimiz, öldüğümüzde de cenaze namazımızı kıldırarak, doğumdan ölüme kadar insanlara hizmet etmiş olurlar.  Kendilerine müteşekkiriz. Bu vesileyle Camiler ve Din Görevlileri haftasını da kutluyorum. Aramızda bulunan değerli hocamız, birazdan bizlere önemli bilgiler verecek, kendilerine de katılımlarından ötürü teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman “Cami ve Namazla Arınma” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Konferansın ardından Vali İ. Halil Çomaktekin Prof. Dr. Mustafa Ağırman’a verdiği önemli bilgilerden ötürü teşekkür ederek, plaket verdi. Programda son olarak ilimizde görev yapan din görevlilerine başarı belgeleri verildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00