AMASYA`DA ENGELLİ ÖĞRENCİLERE TABLET DAĞITIM TÖRENİ

Vali İ. Halil Çomaktekin Kılıçarslan Özel Eğitim ve Uygulama Okulunda engelli öğrencilerimize tablet bilgisayar ve interaktif gözlük hediye etti.

26.10.2015 12:34:19 0
AMASYA`DA ENGELLİ ÖĞRENCİLERE TABLET DAĞITIM TÖRENİ

Vali İ. Halil Çomaktekin Kılıçarslan Özel Eğitim ve Uygulama Okulunda engelli öğrencilerimize tablet bilgisayar ve interaktif gözlük hediye etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında imzalanan “Engelsiz Bilişim Projeleri İşbirliği Protokolü” kapsamında yapılan tablet bilgisayar dağıtım programında ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, okul idarecileri ve öğrenciler yer aldı.

Programda ilk olarak Kılıçarslan Özel Eğitim ve Uygulama Okulunun faaliyetleri hakkında bir sunum yapıldı. Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, bilgisayar kullanımında fiziksel engeli bulunan öğrencilerin, dağıtımı yapılacak tablet bilgisayarlar ve portatif gözlükler sayesinde, internet erişimine kavuşarak, alacakları eğitimlere aktif katılım sağlayacaklarını ifade ederek, dağıtılacak ekipmanların toplam değerinin 15 bin TL olduğunu belirtti.

Vali İ. Halil Çomaktekin ise konuşmasında şunları kaydetti: “İnsanları severseniz, değer verirseniz, derdini ve sıkıntısını görürseniz mutlak suretle bir çözüm bulursunuz. Çünkü dinimiz de “Her zorlukta bir kolaylık vardır.” demektedir. Devletimiz bütün vatandaşlarımızın teknolojik imkanlardan üst düzeyde faydalanmaları için önemli yatırımlar ve projeler üretmeye başladı. Engelli kardeşlerimiz yetenekli ve zeki insanlardır. Onlara fırsat verildiğinde, sosyal hayatın içinde olduklarını ve toplumun gelişmesi için olumlu katkılar sunduklarını görüyorsunuz.

Buradaki öğrencilerin mutlu olmaları ve hayata hazırlanabilmeleri için Milli Eğitim Müdürümüzün, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz ile çalışma arkadaşlarının, öğretmenlerimizin büyük gayretleri vardır. Arzu ettiğiniz neticeyi elde edebilmeniz için işinizi çok sevmeniz gerekir. İnsanlara şefkat, merhamet ve hoşgörüyle yaklaştığınızda farklı tabloların ortaya çıktığını görürsünüz. Devletimizin imkânları arttıkça insanlarımıza sunduğu hizmetlerin kalitesi de artıyor. Bu projeyi hayata geçiren Bakanlıklarımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, öğrencilerimize katkı sunacak öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”Dedi.

Konuşmaların ardından tablet bilgisayar ve özel gözlüklerin dağıtımını yapan Vali Çomaktekin, öğrencilerle sohbet ederek, cihazları inceledi. Cihazların nasıl kullanılacağını uygulamalı olarak bir yetkilinin göstermesinin ardından ise, Vali Çomaktekin Kılıçarslan Özel Eğitim ve Uygulama Okulunun bölümlerini gezerek, okul idarecilerinden bilgiler aldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19