AMASYA`DA ENGELLİLERİN YAŞAM STANDARDI YÜKSELTİLİYOR

Dünya Beyaz Baston Günü münasebetiyle Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şubesi tarafından düzenlenen programa Vali İ.Halil Çomaktekin katıldı.

15.10.2015 19:43:01 0
AMASYA`DA ENGELLİLERİN YAŞAM STANDARDI YÜKSELTİLİYOR

Dünya Beyaz Baston Günü münasebetiyle Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şubesi tarafından düzenlenen programa Vali İ.Halil Çomaktekin katıldı.Vali Çomaktekin 70 görme engelli vatandaşa Belediye Başkanlığı tarafından alınan beyaz baston ve görme engelliler için özel olarak üretilen saatlerden hediye etti.

Engelsiz Yaşam Merkezinde düzenlenen programa ayrıca TBMM Başkan Vekili Naci Bostancı, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya milletvekili adayları Haluk İpek ve Gülseren Ertopçu, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve vatandaşlar katıldı. Programda ilk olarak Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şube Başkanı Musa Demiryarar bir konuşma yaparak, derneklerinin faaliyetleri ve Dünya Beyaz Baston Günü kapsamında yapacakları etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

       Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Cafer Özdemir Belediye olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verirken, Amasya milletvekili adayları Haluk İpek ve Gülseren Ertopçu ile TBMM Başkan Vekili Naci Bostancı da, görme engelli vatandaşlarımızın Dünya Beyaz Baston Gününü kutlayarak, kendilerine sağlık ve mutluluk dolu bir yaşam dilediler.

Vali İ. Hail Çomaktekin ise programda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Ülkemizde son yıllarda insana verilen değer bağlamında çok önemli bir gelişim yaşandı. İnsanlara verilen değerle birlikte, engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmet ve imkânların da arttığını memnuniyetle müşahede ediyoruz. Engellilerimizin kamu hizmetlerinden daha rahat bir şekilde istifade edebilmeleri için çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda kamu binalarının altyapısı uygun hale getirildi ve yeni binalar buna göre tasarlandı. Ayrıca yasalarımızda yer alan engelli kardeşlerimizin kamu kurumlarında istihdamı daha düzenli bir hale sokularak, daha fazla vatandaşımızın bu imkandan faydalanması sağlandı.

Bununla birlikte çalışma imkanı olmayan ve geliri de bulunmayanlara belirli miktarlarda maaş bağlandı. Yapılan tüm bu uygulamalarla engelli kardeşlerimizin eğitim, kültür gibi hizmetlerden de en üst düzeyde faydalanarak, yüzlerinin güldüğünü görmekteyiz. Bu da bizleri oldukça mutlu etmektedir. Bugünkü programda da Dünya Beyaz Baston Günü münasebetiyle, görme engelli vatandaşlarımıza hayatlarını biraz daha kolaylaştıracak olan beyaz bastonları ve saatleri hediye edeceğiz. Kendilerine bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyor, hepinize sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

Programda daha sonra Vali Çomaktekin ve protokol üyeleri tarafından ilimizde yaşayan 70 görme engelli vatandaşımıza beyaz baston ve görme engelliler için özel olarak üretilen saatler hediye edildi. Program hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24