AMASYA`DA HAYIRSEVER İŞADAMLARINDAN ANLAMLI PROJE

Amasya Valisi İ.Halil Çomaktekin, Merter Platformu tarafından düzenlenen ?50 Okula 50 Bin Kitap? kampanyası kapsamında Boğazköy İlk ve Ortaokulunda yapılan kitap dağıtım törenine katıldı.

20.10.2015 13:23:46 0
AMASYA`DA HAYIRSEVER İŞADAMLARINDAN ANLAMLI PROJE

Amasya Valisi İ.Halil Çomaktekin,  Merter Platformu tarafından düzenlenen “50 Okula 50 Bin Kitap” kampanyası kapsamında Boğazköy İlk ve Ortaokulunda yapılan kitap dağıtım törenine katıldı.

Programa ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Merter Platformu üyeleri, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programda ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş proje hakkında bilgiler aktardı. Merter Platformu adına konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Özgenç Özenç ise, İstanbul Merter’de faaliyet gösteren işadamları tarafından kurulan platformun, Ülkemizin her yanındaki ihtiyaç sahibi öğrenciler ile okullara yardım etmeyi amaçladığını ifade etti.

Vali İ. Halil Çomaktekin ise konuşmasında şunları kaydetti: “Bugün Boğazköy’de anlamlı ve özel bir gün yaşıyoruz. Yüksek sorumluluk duygusuna sahip, vatanperver işadamlarımızın oluşturduğu Merter Platformunun değerli üyeleri, ülkemizin her tarafına uğrayarak, siz değerli öğrencilerimize kitap hediye ediyorlar. Saygıdeğer işadamlarımız, ülke ekonomisinin gelişmesi için yatırımlar yapıyor ve istihdamın artmasına katkıda bulunuyorlar. Fakat işadamlarımız şunu görmüşler; en önemli yatırım, insanlara yapılan yatırımdır. Eğer siz çocuklarınızı küçük yaştan itibaren iyi eğitemezseniz, kitap okuma alışkanlığı kazandıramazsanız, ufuk ve vizyon kazandıramazsanız. Fikir üretme ve geliştirme niteliğinde olan insan yetiştiremezseniz, yapacağınız hiçbir yatırımın anlamı olmaz.

İnsan kaliteliyse toplumda her alanda gelişme kat ediyor. Ekonomisi, güvenliği, dış politikası, birlik ve beraberliği, genel kültür düzeyi de yüksek oluyor. Bizler çok küçük yaştan itibaren sevgili çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandıralım ki zihinsel, duygusal ve genel kültür düzeyleri yüksek olsun. Dolayısıyla toplumun her kesiminde bir gelişme sağlanmış olsun. İşadamlarımız sizlere verilebilecek en güzel hediye olan kitabı hediye ediyorlar. Ülkemizin çok önemli bir sorununu tespit etmişler. Buna katkıda bulunmak amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi yürütüyorlar. Bunun da meyvelerini önümüzdeki yıllarda göreceğiz. Bu güzel projeden ötürü Merter Platformunun değerli üyelerini kutluyor, kendilerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Öğrencilerin okuduğu şiirlerle renklenen programda daha sonra Merter Platformu tarafından temin edilen kitaplar öğrencilere dağıtıldı. Program hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04