AMASYA`DA ``HAYAT BOYU ÖĞRENME ``MASAYA YATIRILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısına başkanlık etti.

27.02.2016 12:58:38 0
AMASYA`DA ``HAYAT BOYU ÖĞRENME ``MASAYA YATIRILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısına başkanlık etti. Rehberlik Araştırma Merkezinde yapılan toplantıya Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Murat Gökdere, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ile kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri katıldı.

 

Toplantıda ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş bir konuşma yaparak, İlimizde gerçekleşen halk eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Daha sonra konu hakkında bir sunum yapıldı. Sunumun ardından genel bir değerlendirme yapan Vali İ. Halil Çomaktekin şunları kaydetti: “Hayat boyu öğrenme her insana hitap eden, toplumsal ihtiyaçları gidermeye ve çağın gereklerine uygun olarak yapılan eğitim modelidir. Bu hizmet İlimizde Halk Eğitim Merkezimiz aracılığıyla halkımıza sunulmaktadır. Halk Eğitim Merkezimiz daha önce merkezi bir yerde bulunmuyor ve halkımızın buraya erişiminde zorluklar yaşanıyordu. Şimdi ise Amasya’nın merkezinde, ana cadde üzerinde halkımıza hizmet veriliyor. Vatandaşlarımız artık daha kolay bir şekilde buraya ulaşabileceklerdir.

Halk Eğitim Merkezimizin rutin çalışmaları dışında, şu anda İl Göç İdaresinin sorumluluk alanındaki faaliyetler ön plana çıkmaktadır. Maalesef bulunduğumuz coğrafyada meydana gelen üzücü olaylar neticesinde pek çok komşu ülke vatandaşı mülteci konumuna düşmüştür. İlimizde de sayıları değişmekle beraber 2000-2500 civarında mülteciyi misafir etmekteyiz. Onların ihtiyaçlarının karşılanması ve topluma uyum sağlayabilmeleri bizim için insani bir vazifedir. Vicdanımız ve inancımız bize bunu emrediyor.

Bizde İl Göç İdaresi Müdürlüğü aracılığıyla bu misafirlerimize yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ancak bu çalışmaların daha kapsamlı hale gelebilmesi için, müftülüğümüz, emniyet müdürlüğümüz, milli eğitim müdürlüğümüz gibi kurumların katkı sağlaması gerekmektedir. Bu durum sadece İl Göç İdaresinin yürütebileceği bir konu değildir. Bizim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız zaten bu işin merkezi konumundadır. Yine Belediye Başkanlığımız da bu alanda önemli katkılar sunuyor. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarımızın da duyarlı davranması olumlu olacaktır. Sizin de bu konuda önerileriniz olursa dinlemeye hazırız. Hepinize katılımınızdan ötürü teşekkür ediyorum.”

Vali İ. Halil Çomaktekin’in konuşmasının ardından katılımcıların görüş ve önerilerini dile getirdiği toplantı, yapılan değerlendirmelerle birlikte sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78