AMASYA`DA İLK DERS ZİLİNİ VALİ ÇOMAKTEKİN ÇALDI

Amasya`da 2015 - 2016 Eğitim Öğretim yılı Vali Çomaktekin`in katılımı ile Yavuz Selim Ortaokulunda yapılan törenle başladı.

28.09.2015 17:00:44 0
AMASYA`DA İLK DERS ZİLİNİ VALİ ÇOMAKTEKİN ÇALDI

Amasya'da 2015 - 2016 Eğitim Öğretim yılı Vali Çomaktekin'in katılımı ile Yavuz Selim Ortaokulunda yapılan törenle başladı. 

Yavuz Selim Orta okulunda düzenlenen Törene Vali İ. Halil Çomaktekin, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende halk oyunları gösterilerinin ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Törende daha sonra bir öğrenci, bir öğretmen ve okul müdürü birer konuşma yaptılar. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ise ilköğretim haftası konulu bir konuşma yaparken,  son olarak konuşan Vali Çomaktekin ise şunları kaydetti: “Geleceğimizin teminatı ve ümidi olan sevgili çocuklarımızın, Türk eğitim sisteminin temel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda her türlü şiddet ve kötü alışkanlıktan uzak, sağlıklı güvenli ve çağın gereklerine uygun bir eğitim ortamında, kendilerine, ailelerine, topluma ve tüm insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirilmesi devlet olarak en büyük amacımızdır.

Çağdaş toplumlar eğitime büyük değer vermekte ve devlet bütçesinden en önemli harcama kalemlerini eğitime ayırmaktadırlar. Ülkemizde de genel bütçeden eğitime harcanan pay eskiye oranla son yıllarda büyük artış göstermiştir. “Uluslararası alanda sözü dinlenir, güçlü ve müreffeh bir ülke olmanın yolu eğitime verilen değerden geçer”.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma amacımızın gerçekleşmesinin tek yolu eğitimdir. Bu noktada amacımız, öğrencilerimizi geleceğe en güzel ve en donanımlı bir şekilde hazırlayıp, Milletimizin hizmetine sunmaktır. İyi bir nesil yetiştirmek okul-öğretmen, öğrenci ve veli dayanışması ile mümkündür. Bu nedenle devamlı olarak velilerimizin okullarımızı, öğretmenlerimizi ziyaret etmelerini istiyoruz. Öğrencilerimizin takipçisi olun, onlarla ilgilenin, çünkü eğitim ailede başlar, okulda pekişir ve gelişir.

Sevgili öğrenciler, uzun bir yaz tatilinin ardından 2015-2016 Eğitim-Öğretim Dönemine başlıyoruz. Devletimiz okulları sizlerin daha iyi eğitim alabileceğiniz, fiziksel ve sosyal olarak mutlu olabileceğiniz daha güzel zaman geçirebileceğiniz mekânlar haline getirmek için her türlü imkanı sizlere sunmaktadır. Bunu iyi değerlendirip, kendinizi çağın gereklerine göre yetiştiriniz.

Değerli öğretmenler, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerleyerek, araştırma, sorgulama yeteneğine sahip, bilgi üretebilen ve değerlendirebilen, bilimsel gelişmeleri takip eden öğrenciler yetiştirmek ve verdiğimiz eğitim-öğretimin kalitesini artırmak adına çok gayretli olmalı, öğrenci-öğretmen-okul yönetimi ve veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim için çalışmalıyız. Çocuklarımıza pozitif bilimlerin yanı sıra, milli ve manevi değerlerini öğrenme ve içselleştirme yönünde yapacağınız her çalışma; gelecekte, dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer alacak Türkiye’mizin sağlam bir toplum yapısına sahip olmasına vesile olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, eğitime katkı sağlayan, eğitim kalitesinin arttırılması için çaba gösteren tüm kurum ve kuruluşlara ve hayırseverlere teşekkür ediyor, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Konuşmasının ardından Vali İ. Halil Çomaktekin okula yaptığı katkılardan ötürü hayırsever Bayram Cansaran’a teşekkür plaketi verdi.

Konuşmaların ardından sınıfları gezen Vali Çomaktekin öğretmen ile öğrencilerle sohbet etti ve kendilerine yeni dönemde başarılar dileyerek, ders kitaplarını dağıttı.  Öğrencilerle birlikte yeni eğitim öğretim yılının başlaması münasebetiyle pasta da kesen Vali Çomaktekin programın sona ermesinin ardından ise, inşaatı hızla devam eden İmam Hatip Lisesi Pansiyonunu gezerek, yetkililerden inşaatın geldiği son durum hakkında bilgi aldı.  

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00